web analytics
11:11

Amerika eist uitlevering Snowden, Russen willen dat niet!

Amerika eist uitlevering Snowden

WASHINGTON –
Amerika eist dat Rusland de voortvluchtige klokkenluider Edward Snowden onmiddellijk uitwijst. Volgens het Witte Huis dinsdag is er een „duidelijke juridische basis” die uitwijzing „zonder uitstel” rechtvaardigt.

 

Snowden zit op dit moment in een doorgangsruimte op de luchthaven van Moskou. De Russische president Poetin verklaarde dinsdag juist dat Snowden niet zal worden uitgeleverd. Hij heeft volgens Poetin niets misdaan in Rusland en kan gaan waar hij wil.
Een woordvoerster van de Amerikaanse nationale veiligheidsraad noemde als basis voor uitwijzing de status van Snowdens reisdocumenten en de beschuldigingen van spionage tegen hem. „We vragen de Russische regering in actie te komen en Snowden zonder uitstel uit te wijzen en verder te bouwen aan onze samenwerking bij de rechtshandhaving, vooral sinds de bomaanslagen bij de Boston Marathon.”

Telegraaf.nl

 

Goed zo Rusland!

Lees ook:   Zet je vakantie gewoon online

Gerelateerde artikelen

Back to top button