web analytics

Ontploffing Bayer in Duitsland

Het schijnt te gaan om Bayer. En er zijn geruchten dat ze een medicijn tegen corona maakten…?

Een explosie gevolgd door een brand trof dinsdag een industrieterrein in de West-Duitse stad Leverkusen, waarbij een dode en meerdere gewonden vielen. Er worden nog vier mensen vermist. “We zijn diep bedroefd door dit tragische ongeval en de dood van een werknemer”, zei de exploitant van de Chempark-site, Currenta, in een verklaring, eraan toevoegend dat “reddingsinspanningen op volle snelheid doorgaan” om de nog steeds vermiste werknemers te vinden. Currenta zei dat de explosie plaatsvond in een tankpark dat deel uitmaakt van zijn faciliteit en dat het vuur was geblust. Het voegde eraan toe dat er een zoektocht gaande was naar vier vermiste werknemers. Zestien anderen raakten gewond bij de ontploffing, van wie vier ernstig. Chempark drong er bij de inwoners van Leverkusen, dat 20 kilometer (13 mijl) ten noorden van Keulen ligt, op aan om “naar binnen te gaan en deuren en ramen gesloten te houden”

Bayer is een internationaal concern uit Duitsland, met het hoofdkantoor in Leverkusen, Noordrijn-Westfalen. De moederholding Bayer AG overkoepelt de divisies Healthcare en CropScience. Medio 2018 werd Monsanto overgenomen. Wikipedia

De drie belangrijkste divisies van Bayer zijn:

  • CropScience – actief in biotechnologie en gewasbescherming. Medio 2018 werd Monsanto ingelijfd. In 2019 was dit de grootste activiteit gemeten naar de verkopen, het had een aandeel van 45% in de totale omzet.
  • Pharmaceuticals – met als vakterrein gezondheid. Hieronder valt ook Bayer Schering Pharma, ontstaan uit de fusie tussen Bayer en Schering AG. Deze activiteit had een aandeel van 41% in de totale omzet.[1]
  • Healthcare – hier worden generieke geneesmiddelen (De rotzooi medicatie) gemaakt die niet meer beschermd worden door patenten.
Lees ook:   Huisartsen KRITISCH over het coronabeleid | DANNY OP STRAAT

Gerelateerde artikelen

Back to top button