web analytics

FCC keurt Amazon’s slaapvolgtechnologie goed; Bevat “een radargolfzender” naast je bed

Experts waarschuwen al jaren voor privacy- en veiligheidsrisico’s met Amazon-producten (Alexa, Echo, Ring, enz.) en recentelijk voor het controversiële Sidewalk-programma van het bedrijf . Het bedrijf moet er zeker van zijn dat mensen hoe dan ook nog steeds zijn nieuwe slaapvolgtechnologie zullen kopen.

Van Gov Tech:


Er zijn veel zorgen over de privacy van Amazon’s slaapvolgtechnologie

De federale overheid heeft onlangs een idee van Amazon goedgekeurd om het slaappatroon van mensen te volgen door middel van nieuwe technologie. Experts waarschuwen dat Amazon met deze aanpak een enge stap zet in de Amerikaanse slaapkamers.

(TNS) — Op het eerste gezicht is het een van die dingen die relatief onschuldig lijken: Amazon kreeg onlangs de federale goedkeuring om een ​​apparaat te ontwikkelen om je slaappatroon te volgen.

Maar als je beter kijkt, rijzen er vragen.

Zullen de radarsensoren van het apparaat een nog grotere bedreiging vormen voor onze privacy dan de microfoons en camera’s die Amazon, Apple en Google al in miljoenen huizen hebben?

En wat betekent het precies om een ​​radarzender naast je bed te hebben? Is het veilig?

Eerst het goede nieuws. Elke expert in radartechnologie die ik raadpleegde haalde zijn schouders op over het potentiële risico om de hele nacht ondergedompeld te worden in elektromagnetische straling van laag niveau.

“Hoewel je tijdens het slapen veel tijd naast dit ding zou doorbrengen, zou je veel meer schadelijke blootstelling krijgen door gedurende een vergelijkbare tijd buitenshuis te werken”, zegt Paul Siqueira, een professor in elektrische en computertechniek aan de Universiteit van Massachusetts Amherst.

In termen van stralingsoutput, vertelde hij me, “vergelijk dit met zoiets als een gloeilamp.”

Lees ook:   Gewas daalt overal zichtbaar op satellietbeelden BEHALVE Rusland en China

Dustin Schroeder, een assistent-professor geofysica aan de Stanford University die radar gebruikt om de planeet te bestuderen, zei dat de technologie die Amazon voorstelde niet veel verschilt van signalen die worden uitgezonden door mobiele telefoons en andere draadloze apparaten.

“Omdat ik die dingen in mijn kamer heb,” zei hij, “zou ik me vanuit veiligheidsoogpunt net zo op mijn gemak voelen met een van deze radarsystemen.”

Wat betreft privacy, dat is echter een andere zaak.

Ik verwees terloops naar de nieuwe technologie van Amazon in de column van dinsdag over hoe de pandemie had geleid tot wat een expert ‘een epidemie van slaapgebrek’ noemde.

Uit een recent onderzoek van de American Academy of Sleep Medicine blijkt dat meer dan de helft van alle Amerikanen slaapproblemen heeft gehad sinds de komst van COVID-19.

Slaapmonitoring is een groei-industrie voor Silicon Valley. Het is een verkoopargument voor wearables zoals de Apple Watch en Fitbit. Nu schieten dergelijke systemen wortel in het huis.

In maart onthulde Google de nieuwste versie van zijn slimme Nest Hub-display. Het bevat wat het bedrijf Soli-sensoren noemt , die erg lijken op wat Amazon nu blijkbaar van plan is in door Alexa aangedreven gadgets te plaatsen.

Maar omdat Amazon de veel agressievere retailer is en omdat het de markt voor slimme luidsprekers en beeldschermen domineert , vormt de interesse van Amazon in apparaten met radartechnologie het grotere schot over de privacyboog van Amerikanen.

“Surveillance as a service is de slaaptechnologie geworden, en het is net zo eng als Silicon Valley wordt”, zegt Andrew Guthrie Ferguson, een professor in de rechten aan de American University die zich bezighoudt met privacykwesties.

Lees ook:   Iraakse terreurverdachte opgepakt in Hasselt

“De privacy van je slaapkamer is een plek die de uiterste bescherming verdient tegen krachten van buitenaf, vooral tegen particuliere bedrijven zonder veel regelgeving of toezicht”, vertelde hij me. “Bedrijven die geld willen verdienen aan slaapgewoonten, geven aan dat er niets buiten hun bereik is.”

In zijn verzoek om goedkeuring van de Federal Communications Commission erkende Amazon dat zijn radartechnologie “op hogere vermogensniveaus zou werken dan momenteel is toegestaan”. Het zou “worden gebruikt voor het volgen van slaap en zou kunnen helpen het bewustzijn van de consument en het beheer van slaaphygiëne te verbeteren.”

Lees het volledige artikel


Met betrekking tot het hebben van een “radargolfzender” naast uw bed – er is peer-reviewed gepubliceerd onderzoek dat heeft bevestigd dat blootstelling aan mobiele telefoons en andere veelvoorkomende draadloze apparaten ( activiteitstrackers , “Smart Home”-apparaten, hulpprogramma’s “Smart” Meters , etc.) is NIET veilig (zie ook 1 , 2 , 3 ). Onderzoek heeft zelfs uitgewezen dat blootstelling ook de slaap kan beïnvloeden (zie 1 , 2 ). In de loop der jaren hebben medische experts aanbevolen om mobiele telefoons en andere draadloze apparaten uit de buurt van onze bedden te houden vanwege gezondheidsrisico’s. Heb je huisdieren?  Blootstelling aan elektromagnetische straling kan ook hen beïnvloeden.

De Federal Communications Commission (FCC) richt zich al tientallen jaren op de telecom- en kabelindustrie (zie 1 , 2 ). Er zijn rechtszaken aangespannen tegen het bureau wegens het NIET beschermen van het publiek tegen onveilige niveaus van mobiele telefoon- en wifi-straling en 5G op aarde (zie 1 , 2 , 3 , 4 , 5 ) en in de ruimte . Eerder deze week vroeg de Environmental Working Group (EWG) het bureau om de “behoorlijk verouderde” richtlijnen voor blootstelling aan straling bij te werken.

Lees ook:   Zorgverzekering onbetaalbaar

 

Slaap lekker!

Gerelateerde artikelen

Back to top button