web analytics

Facebook brengt Smart Watch met 2 camera’s uit voor degenen die het niet erg vinden hoeveel het bedrijf ze al bespioneert

Facebook is geen onbekende in schendingen van de privacy van gebruikers. Vorige maand werd het bedrijf zelfs ontmaskerd voor het in het geheim volgen van mensen via hun iPhones. Desalniettemin is het bedrijf nog steeds van plan om zijn allereerste slimme horloge uit te brengen om te concurreren met andere slimme horloges die ook extreem privacy-invasief zijn.

Van MSN:


De allereerste smartwatch van Facebook zal naar verluidt twee camera’s hebben en volgende zomer uitrollen

  • Bronnen vertelden The Verge dat Facebook sinds 2019 $ 1 miljard heeft uitgegeven aan een smartwatch.
  • Het product zal twee camera’s hebben die van de pols kunnen worden losgemaakt om foto’s en video’s te maken, aldus het rapport.
  • Een dergelijk product zou Facebook confronteren met Apple, dat de markt voor smartwatches domineert.
  • Bekijk meer verhalen op de bedrijfspagina van Insider .

Facebook is van plan zijn allereerste smartwatch in de zomer van 2022 uit te rollen, volgens een woensdagrapport van Alex Heath van The Verge.

The Information meldde in februari dat Facebook aan een dergelijk item werkte, maar het rapport van woensdag werpt meer licht op het toekomstige project.

Het horloge heeft een display en twee camera’s die kunnen worden losgekoppeld om foto’s en video’s te maken, net zoals op een smartphone of GoPro-camera. De inhoud kan vervolgens worden gedeeld op Facebook en Instagram, evenals andere apps die eigendom zijn van het bedrijf. Facebook-medewerkers hebben gezegd dat het horloge volgens The Verge ongeveer $ 400 zou kunnen kosten, maar dat prijskaartje zou kunnen veranderen.

Bronnen vertelden de outlet dat Facebook ongeveer $ 1 miljard heeft uitgegeven om de eerste iteratie van de smartwatch sinds 2019 te ontwikkelen.

Lees ook:   Neem geen vaccin aub!!!

Facebook weigerde commentaar te geven.

Lees het volledige artikel


Facebook heeft een lange geschiedenis van shenanigans naast privacyschendingen. Recente voorbeelden zijn onder meer het plannen om een Instagram-pagina voor kinderen onder de 13 jaar te lanceren ondanks toenemende tegenstand, het blokkeren van berichten van mensen van kleur en het censureren van “Vaccine Hesitancy”-berichten op het platform.

Ondanks dit alles gelooft het bedrijf duidelijk dat er mensen zullen zijn die hun slimme horloges toch willen kopen. Experts waarschuwen immers al jaren voor privacyschendingen van alle slimme horloges (ook wel activity trackers en fitness trackers genoemd ) en mensen dragen ze nog steeds .

Natuurlijk kan een recente gezondheidswaarschuwing mensen afschrikken. Vorige maand waarschuwde de Food and Drug Administration (FDA) dat slimme horloges en mobiele telefoons op minstens 15 cm afstand van medische implantaten moeten worden gehouden om elektromagnetische interferentie te voorkomen die zelfs tot de dood kan leiden!

“Slimme” apparaten zenden ook schadelijke elektromagnetische straling uit. Ook daar zijn in de loop der jaren klachten over geweest bij de horloges. Mensen hebben melding gemaakt van brandwonden, huiduitslag, schokken en andere ongewenste symptomen (zie 1 , 2 , 3 ) terwijl ze ze droegen. Sommige klachten hebben geleid tot terugroepacties . Wil je toch een smartwatch?

 

Gerelateerde artikelen

Check ook
Close
Back to top button