Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

Parler weer online op nieuwe server

‘Hallo wereld, IS DIT AAN?’ Parler verschijnt weer online na het vinden van een nieuwe host, belooft het platform voor vrije meningsuiting ‘binnenkort’ te herstellen

Parler, het prille sociale mediaplatform dat deze maand werd verwijderd als onderdeel van een grootschalig optreden door Big Tech, is weer online verschenen met een bericht van één pagina waarin wordt beloofd dat zijn service binnenkort weer actief zal zijn.

“Hallo wereld, staat dit ding aan?” Parler-topman John Matze grapte in een bericht dat verscheen toen de website van het bedrijf zondag weer opdook, wat de eerste waarneming was sinds de sluiting een week geleden, toen Amazon zijn webhostingservices stopzette.

“Dit lijkt het juiste moment om jullie er allemaal aan te herinneren – zowel geliefden als haters – waarom we dit platform zijn begonnen,” voegde Matze eraan toe. “Wij geloven dat privacy van het grootste belang is en vrijheid van meningsuiting essentieel, vooral op sociale media. Ons doel is altijd geweest om een ​​onpartijdig openbaar plein te bieden waar individuen kunnen genieten en hun rechten op beide kunnen uitoefenen. We zullen elke uitdaging oplossen en zijn van plan iedereen welkom te heten. van jullie snel terug. We zullen de burgerlijke taal niet laten vergaan. ‘

Het bedrijf gaf geen details over zijn herstelplannen of tijdlijn voor hervatting van de service. Volgens de WHOIS internet -database , het wordt gehost door Epik, hetzelfde platform dat de server het verkeer draagt voor Gab en 8chan.

Parler heeft geen commentaar gegeven op zijn nieuwe hostingservice en Epik heeft op 11 januari een verklaring afgegeven waarin hij zei dat het vanaf dat moment niet was gecontacteerd door het sociale mediabedrijf. Tegelijkertijd sprak Epik zich uit tegen de-platforming-bedrijven zoals Parler en hun gebruikers.

Lees ook:   Terugkijken! De VLAMMENDE speech van Thierry Baudet bij de Beschouwingen! Corona

“Het wordt steeds makkelijk te demoniseren iedereen die een ander geloof, zonder erkenning van de feitelijke effecten en de gevolgen die dit kan hebben op de samenleving,” het bedrijf zei , neemt doel op de tech reus bewegen te laten vallen Parler.

Parler’s Matze heeft gezegd dat het bedrijf bijna gelijktijdig werd afgesneden door een breed scala aan serviceproviders nadat sommige van zijn gebruikers betrokken waren bij de aanval van 6 januari op het Amerikaanse Capitool door demonstranten van verkiezingsfraude, en concurrerende providers weigerden de leegte op te vullen. Google en Apple hebben beide de Parler uit hun app-winkels verwijderd, terwijl Amazon Web Services het bedrijf verbood zijn servers te gebruiken, onder verwijzing naar de weigering om inhoud te verwijderen die de openbare veiligheid bedreigt.

Parler, hoewel het in het bijzonder de voorkeur geniet van conservatieven, was niet de enige plaats waar extreemrechtse demonstranten hun plannen bespraken . Velen gebruikten reguliere platforms, zoals Twitter, Facebook en YouTube, die als gevolg daarvan geen van allen werden geannuleerd.

Matze moest zijn huis ontvluchten en zijn gezin onderduiken vanwege doodsbedreigingen, en veel Twitter-gebruikers reageerden op berichten over de nieuwe hostingservice van Parler door op te roepen om Epik te sluiten.

 

 

https://www.rt.com/usa/512821-parler-returns-new-host/

Bizar dat de politiek, betaald door ons allen, denkt te mogen beslissen over onze levens!?????

Gerelateerde artikelen

Back to top button