web analytics

Kinderen erven intelligentie van de moeder

Een nieuwe studie heeft bewezen dat onze intelligentie uit het vrouwelijke X-chromosoom komt. Het feit dat intelligentie een erfelijk element is, is een gekend feit, maar het werd altijd gedacht dat de genen geërfd werden van beide ouders.

Psychology Spot beschrijft hoe verschillende studies tot dezelfde conclusie zijn gekomen: kinderen erven de intelligentie van hun moeder omdat het intelligentie gen wordt gevonden in het X-chromosoom.

“Interessant genoeg, werken sommige van deze genen enkel als ze van de moeder komen. Als hetzelfde gen wordt geërfd van de vader, wordt het gedeactiveerd. Uiteraard werken andere genen op andere plekken, maar ze worden alleen geactiveerd als ze van de vader geërfd worden,” schrijft de studie.

https://leeshet.nl/onderzoekers-kinderen-erven-intelligentie-van-hun-moeder-niet-hun-vader/

Dusssssssss 😛

Ja, ja!
Dat mag wel even gezegd! 🙂
Grappig is wel dat veel mannen liever een dommere vrouw hebben…gevolgen hiervan?!!!!
🙂

Nu zie de regering bv…
Dus mannen kies een slimme vrouw voor slimmere mensen op deze aardbol! 🙂

Lees ook:   Anne Faber Nogmaals informatie over dader etc

Gerelateerde artikelen

Back to top button