web analytics
11:11

Vluchtelingen Heumensoord maken kans

Vluchtelingen Heumensoord maken kans

Mike Muller
NIJMEGEN –
Asielzoekers in Heumensoord die naar de rechter stappen om uitbetaling van leefgeld af te dwingen, hebben veel kans om die zaak te winnen.
Dat zegt emeritus hoogleraar rechtssociologie Kees Groenendijk, die zich gisteren in de Radboud Universiteit beklaagde over de huidige opvang van asielzoekers in Nijmegen.
Hij vindt vooral het optreden van het COA laakbaar. Bewoners van het 3000 zielen tellende tentenkamp krijgen geen leefgeld, terwijl ze volgens de EU-richtlijn en de Nederlandse wetgeving recht hebben op 12,95 per persoon per week, stelt Groenendijk. In de zaal gingen stemmen op om de asielzoekers vanuit de universiteit juridisch bij te staan.
Vorige week kwamen kritische rapporten over Heumensoord naar buiten. Groenendijk staat in nauw contact met de vluchtelingen en bracht gisteren naar voren dat grote groepen vluchtelingen in het opvangkamp de magnetronmaaltijden niet lusten. Er zijn vijf verschillende menu’s, die om de vijf dagen weer terugkomen. „Een groot aantal bewoners heeft te kennen gegeven dat ze die maaltijden écht niet lekker vinden. Grote aantallen van die maaltijden verdwijnen dan ook steeds weer in de afvalbakken.”
Volgens Groenendijk leidt dat tot afkeurende reacties van COA-medewerkers. „Asielzoekers zeggen mij dat COA-medewerkers dan zeggen: ’Als je niet tevreden bent, ga je maar terug naar je herkomstland’, of: ’Je moet dankbaar zijn voor wat je hier krijgt’.”
Het COA kan niet inhoudelijk reageren.

https://www.telegraaf.nl/binnenland/25235598/__Vluchtelingen_gooien_macaroni_met_ei_weg__.html

Dit land is ziek!
Wie maken hier kans?
Er zijn mensen die graag macaroni met kaas willen eten… maar het niet hebben!
Ik zou zeggen, eten weggooien?
Komen jullie uit een oorlog?
Prima zo te zien niet, ga maar weer terug dan… waar het beter is.
Daarbij waarom wordt er voor die volwassen mensen gezorgd, laat ze zelf koken!
Hup een zak rijst en een … oké ik zeg al niks meer!

Lees ook:   Ranzigheid Roel Driesvink

Gerelateerde artikelen

Back to top button