23 april 2021

 

Wil de echte vluchteling opstaan aub?

Ze gaan nog liever dood!!

 photo misschienmoetenwemaarteruggaan_0_zpsq9zcoa1u.png

Logisch toch?

Snap al niet waarom ze dan ”gevlucht” zijn?

Vluchtelingen Den Haag zijn karige opvang beu: ‘Alleen maar beloften’
Niet alle asielzoekers zijn tevreden over de zorg die Nederland biedt. Een groepje vluchtelingen dat wordt opgevangen in Den Haag klaagt steen en been over het gebrek aan voorzieningen. Het eten laat te wensen over, het ontbreekt hen aan privacy en ze hebben geen televisie.

“Dit is geen leven”, zegt een vrouw tegen Omroep West. Ze heeft afgelopen nacht uit protest op straat geslapen. In haar kamer staat alleen een bed. Er is geen televisie en geen koelkast. “Er zit geen slot op de deur, dus je hebt ook geen privacy.” Ze dreigt Nederland te verlaten als er niets gebeurt. “Misschien moeten we maar teruggaan naar ons eigen land en daar doodgaan.”

(Dreigen nog wel…wat vreselijk???????? 😮 )

Lage vergoeding
“We eten al vier maanden hetzelfde”, (Ze waren er net 2 dagen????) zegt een oudere man. “We krijgen alleen maar beloften dat ons leven beter wordt, maar er gebeurt niets.” Een ander wijst op de lage vergoeding die Nederland per week uitkeert. “We moeten het met slechts 12 euro doen, per week.” (Dat is zakgeld de rest wordt allemaal betaald voedsel kleding en onderdak en zorg!!!)

Gisteren sprak onze politiek verslaggever Frits Wester ook al met enkele betrokkenen over de situatie ter plaatse. Een bezorgde omwonende vertelde dat de buurt zich onveilig voelt door de asielzoekers die op straat hangen. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) (COA stikt nu van het geld inmiddels, eindelijk,…. over de rug van de vluchtelingen verdienen zij dus plenty!) laat overigens weten dat het grootste deel van de vluchtelingen wel tevreden is met de geboden opvang en hulp (uhuh COA—-Vooral volhouden!). In totaal zullen uiteindelijk zo’n 600 asielzoekers in Den Haag worden ondergebracht, meldt Omroep West. (Verdomme een zwerver slaapt op straat of in een nachtopvang en deze mensen ontevreden)

Zie filmpje bij de link:

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/vluchtelingen-den-haag-zijn-karige-opvang-beu-alleen-maar-beloften

Vluchtelingen demonstreren op straat voor betere opvang
REACTIES168
Lees de reacties maar door…onder dit artikel staat de link …

Niels Klaassen en Herman Rosenberg

UPDATE Tientallen vluchtelingen die woensdag in Den Haag zijn aangekomen, zijn ontevreden over de noodopvang in het oude ministerie van Sociale Zaken. Uit protest heeft een groep van circa twintig asielzoekers zelfs buiten de nacht doorgebracht. Donderdag breidde het protest zich uit, rond de middag stonden er bijna 70 vluchtelingen op de middenberm nabij de opvang. Er lijkt nog altijd geen oplossing in zicht. (Geen oplossing? Jawel hoor enkele reis…terug!)

© AD.
De Eritreeërs en Syriërs vinden de noodopvang beneden de maat. Rode draad in de kritiek: het gebouw is nog niet klaar voor hun komst. Te weinig douches, te weinig toiletten, koud water, geen wasmachines, amper privacy. Een jonge vrouw: ,,We blijven hier tot we antwoord krijgen.” Voorbijgangers claxonneren geregeld, sommigen gaan ook met vluchtelingen in gesprek. Verder blijft het vrij rustig.

Ander kamp
Ze zijn al maanden in Nederland, zeggen de demonstranten, en verbleven in betere kampen. Velen claimen al een tijdelijke verblijfsstatus (voor 5 jaar) te hebben. Met een papiertje op zak hadden ze in Den Haag minstens dezelfde voorzieningen verwacht als elders. ,,We willen echt geen problemen, we vinden Nederland geweldig, maar breng ons gewoon naar een ander kamp”, zegt een van hen. ,,Doetinchem bijvoorbeeld. Daar was alles goed geregeld.” De Haagse noodopvang is eigenlijk niet bedoeld voor ”statushouders” (Is dat een elitaire groep ofzo?). Volgens de gemeente gaat het COA  (constrictor)  regelen dat de mensen weer naar binnen gaan.

Lastiger
De houding van de buitenblijvers leidt tot boze reacties in de wijk en de politiek. ,,Ze verwachten natuurlijk een driesterrenhotel, maar dat gaat niet”, zegt een man op straat. ,,Ik zou zeggen: joh grijp je kans, maak gebruik van de hulp”, meldt een andere voorbijganger. Een omwonende vreest voor het draagvlak in de buurt: ,,Bewoners stonden er eerst erg open voor maar een paar oproerkraaiers verpesten het.” Arjen Dubbelaar van Groep De Mos op Twitter: ‘Niet tevreden? Opzouten!’ Ook de PVV is boos. ‘Waarom wordt deze groep dan niet van straat gehaald? Oppakken en wegwezen,’ aldus Karen Gerbrands, fractievoorzitter in de Haagse raad.

De autoriteiten, op een enkele politieagent na, laten zich op de protestplek vooralsnog niet zien. Raadslid Inge Vianen (GroenLinks) is er wel: ,,Niemand weet waar ‘ie aan toe is, het COA moet zo snel mogelijk duidelijkheid verschaffen.”

Ook begrip
Volgens de voorzitter van het Wijkberaad Bezuidenhout is het protest ‘niet positief’. ,,Er komen klachten. Ik ga ervan uit dat er door gemeente of politie wordt ingegrepen, want dit kan gewoon niet”, zegt Jacob Snijders. Wel snapt Snijders de onvrede, als de voorzieningen niet op orde blijken te zijn. Ambtenaren die in de buurt werken tonen ook begrip. ,,Ik snap wel dat ze moeite hebben met een locatie die kennelijk nog niet klaar is.” (Jezus man, die mensen komen als het goed is uit een oorlogsgebied, ze mogen zo blij zijn, dat ze daar weg zijn…kom op zeg, wat snap je wel? Get a life!)

Niet veel doen
Staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Goed zo Klaas!) (asielzaken) kan niet veel doen aan klachten die asielzoekers hebben over de noodopvang. Hij wees er donderdag in de Tweede Kamer op dat mensen sobere maar fatsoenlijke opvang krijgen. Door de hoge asielinstroom kan dat volgens hem niet anders.

Dijkhoff zei dat het gros van de asielzoekers niet klaagt. Hij vermoedt dat er bij de klagers ook andere frustraties zitten die niet direct met de opvang te maken hebben. Het gaat er volgens hem om dat mensen in veiligheid zijn en opgevangen kunnen worden.

COA
Opvang orgaan COA gaat ‘in gesprek’ met de vluchtelingen. ,,Dit komt vaker voor”, zegt een woordvoerder. ,,We gaan ermee om, we praten mensen weer naar binnen. Dit is niet exemplarisch voor hele grote groepen elders.” (Ja die COA lult ze wel weer naar binnen, elke vluchteling is er weer eentje om aan te verdienen immers…)

https://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4184191/2015/11/12/Syriers-en-Eritreeers-vinden-opvang-oud-ministerie-slecht.dhtml

reacties:

Remco Plaisier

Ik en het bedrijf waar ik werk hebben eraan meegewerkt om in een week tijd het gebouw opvangklaar te maken, er is wel degelijk warm water, (nieuwe boilers) ramen zijn geblindeerd, nieuwe bedden, nieuwe kastjes, als kind veilig gemaakt (stopcontacten e.d)

Ben t Beu

Er wordt niets verteld over de TOTALE kosten door de vluchtelingen crisis. Qua verbouw van bestaande panden, zorg, eten, vervoer en ga zo maar door. Nu krijgen de ‘vlichtelingen’ ook nog zakgeld. Oh ja. WE mogen ook nog even 117.000.000€ overmaken naar Turkije.. Ik wil weten wat de totale kosten zijn.. Komt er dan geen eentje meer de EU binnen?? ps. NL heeft ook al 25 MILJARD!! aan Griekenland betaald. Nederlanders moeten fors bezuinigen zodat buitenlanders er beter van worden. Oh ja.. Rutte en Samsom.. blijf vooral maar roepen dat er voldoende draagvlak is. Jullie weten niets van t eigen volk..

gungho

Er zijn 57 Moslimlanden in wereld welke trouwens geen asiel verlenen aan niet-Moslims Hier zitten vele dun bevolkte landen bij en zelfs vele waarvan de economie vele malen sterker is dan de onze Bovendien is het weer er veel beter Zoek er maar 1 uit zou ik zeggen, veel succes PS Als alle kosten voor levensonderhoud er vanaf zijn houden wij hier samen met ons tweeën 70 euro per week over Van naast je eten en drinken nog 12 euro zakgeld per persoon per weel daar kunnen wij alleen maar van dromen

OnderTussen

Wedden dat vanavond Pauw ons heel vermoeiend gaat voor houden dat dit allemaal vanzelfsprekend is en moet kunnen. Politieke partijen in NL wordt eens wakker. We worden compleet gechanteerd. Bewijs: Afrikaanse landen willen alleen meewerken aan terugkeer als ze miljarden zien. Daarvan gaat een deel uiteraard in de maatpakken zakken van hun corpulente Bobo’s. Er is in de huidige vluchtelingen kampen rond Syrië een hardnekkig verhaal verteld: In West EU veel geld, eten en dak gratis!

Agnes29

Geen TV wel een bed bad brood, maar dat brood ( wat wij elke dag eten) is ook niet goed. En maar 12 euro zakgeld, terwijl hun levensonderhoud door ons bekostigd wordt. Vind het langzamerhand gewoon lachwekkend worden, Dit zijn geen vluchtelingen maar verwende respectloze yuppies.

Audrey beld

Het is jammer dat we helemaal niks horen van het COA. Nee die vinden dit goed en zijn druk bezig om te regelen dat ze ook nog eens gratis mogen voetballen bij de voetbalclubs terwijl dit een droom is die niet verwezenlijkt zal worden voor kinderen die een ouder hebben in de bijstand.

Breitner

Hier voor zijn we door het kabinet Rutte/Samson jarenlang uitgekleed en zijn de sociale voorzieningen tot een minimum teruggebracht; Om miljarden aan asielzoekers uit te geven met voorrang op de woningmarkt. Voor ouderen kan er niets. Nederland, het braafste jongetje uit de klas eerst buitenlanders en dan pas eigen volk.Laat ze maar buitenstaan, hoop dat de nachtvorst snel in valt.

Eric3

Uitzetten dit soort gelukszoekers. Alleen maar profiteren van de vetpotten in Nederland en Duitsland. En de eigen burgers krijgen belastingverzwaring na belastingverzwaring. Waarom staan wij niet op het Binnenhof?

zeldzaam

En wat hebben al die gulle gemeenten de afgelopen jaren voor de Nederlandse daklozen gedaan, juist ja niets! En voor die arrogante gelukzoekers wordt de schatkist opengetrokken.

Heni

@Frans Oosterbaan, dat was ook mijn gedachte. . Laat die mensen zien hoe daklozen hier moeten overleven, laat ze zien hoeveel erger het hier kan. . Laat ze ook kennismaken met voedselbanken en vooral ook met mensen die daar net niet voor in aanmerking komen. . Laat ze voelen hoe koud het is in steeds meer huizen van minima’s, vertel ze wat zorgmijders zijn en laat ze zien hoe moeilijk het is om als Nederlander een sociale woning te huren omdat de wachtlijsten zo lang zijn, etc., dan worden ze stil.

(Denk dat het hen niets kan schelen)

verontruste burger

Toen de Indonesische bevolking in 1956 en 1964 naar Nederland vluchten werden ze in voormalige concentratie kampen opgevangen en in de steek gelaten door de Nederlandse regering. En ondanks dat hebben ze zich van dag 1 aangepast en klaagde ze niet. Terwijl ze alle redenen hebben gehad om zich te laten horen. Maar nee deze gelukzoekers eisen en protesteren! Nou ik kan voor dit volk geen respect hebben en vind ze verre van echte vluchtelingen want die zouden dankbaar zijn voor alle hulp die ze krijgen. En dat is vele malen meer dan de gewone Nederlander hier in zijn eigen land krijgt. Wij betalen alleen maar! !

Surinaamse Nederlander

Ik ben die chantage met zieligheid compleet beu.

kerstbal

vandaag allemaal bankstellen en tv gebracht daar. u vraagt hun bestellen. vraagje moeten wij burgers dit straks allemaal weer ophoesten? want geloof maar dat dit weer een mooi bedrag heeft gekost. maar ik weiger er aan mee te betalen . er zijn foefjes genoeg om er onderuit te komen. voortaan spek ik mezelfof erger nog er voor te werken

Piet Wiet

“Ons werd verteld…..” Door wie werd dat verteld vraag ik me dan af? Het COA of een of ander flyertje wat in Syrie en Eritrea wordt uitgedeeld?

Frans Oosterbaan

Paco. Het is te gek voor woorden als je dit leest. De Nederlandse daklozen worden aan hun lot overgelaten. In de winter mogen ze blij zijn als ze een slaapplaats krijgen bij Het Leger Des Heils. Laat staan dat ze tv kunnen kijken of eisen kunnen stellen m.b.t. eten en drinken. Misschien moeten deze mensen is ondervinden wat de Nederlandse daklozen dagelijks ondervinden want al vele jaren laten we deze mensen letterlijk in de kou staan. Schande dat nu van alles mogelijk is iedereen die zich vluchteling noemt en niet voor Nederlandse verschoppelingen die het net zo hard nodig hebben!

Tilusa

Ik neem aan, dat ze toch wisten, dat alles hier anders is. Ikzelf heb 6 jaar op allerlei huizen gepast, omdat ik geen woning had na mijn scheiding….14 dagen hier, maandje daar. Niemand, die zich daar druk om maakte. Er waren nu eenmaal geen woningen genoeg. Met mijn 60e kreeg ik een 60+ woning. Ik denk niet dat de Syriers en Eritreeërs niet zo lang willen wachten en dat zal ook niet gebeuren. Van alle kanten komt er hulp, dus ze moeten niet zeuren. Hoe durven zij!Laten ze blij zijn in VRIJHEID

michael_buurmans

NIKS GELD ! Dat zal alleen naar ‘huis’ verzonden worden, geef ze maar de ingrediënten, kunnen ze zelf koken. En peper maar in, dat ze het te koud hebben terwijl het de warmste herfst ooit is…. !!!

tortel

Vluchtelingen demonstreren op straat voor betere opvang dat kan alleen door de behulpzaamheid van Nederland met zijn begripvolle geweten.Een streng vluchtelingen beleid waar men niets te eisen hebt hier maken wij de dienst uit.Niet akkoord dan ben je vrij om te gaan maar dan wel uit Nederland.

Dropke

Ze stellen wel erg hoge eisen aan veiligheid!

Prof. Dr. Ir. Mr. Betweter

Deze mensen komen uit landen waar de overheid keihard optreedt tegen hun onderdanen. Ze zijn gewend nooit het gezag tegen te spreken. Ik heb soms het idee dat ze in Nederland helemaal losgaan zodra ze de vrijheid van meningsuiting beleven en onze democratie doorhebben. Gaat wel een beetje ver om zo veel te eisen. Is er een vertaling voor stank voor dank in het Eritrees of Somalisch?

Peter112

En het ergste is nog, niemand van politiek Den Haag durft in dit soort situaties in te grijpen en te zeggen…”Nu is het genoeg” Nee, want dat kost hem/haar het baantje in Brussel. Luitster naar het volk, we willen dit niet. In ons land was het voor kort stabiel en rustig. Door allerlei invloed van buiten zijn we onze identiteit verloren. We kunnen nog terug, maar niet met deze regering. Deze mag net als de gelukzoekers door de achterdeur weg.

peepee

Is er ook iemand die deze mensen duidelijk wil of kan maken dat er jaarlijks bijna een miljoen Nederlanders zijn die op voedselbanken zijn aangewezen? En dat de tochtgaten waar zij in wonen niet eens de titel ‘woning’ mogen dragen? Dat onze straten niet met goud zijn geplaveid en dat je in dit land wordt geacht te werken voor je centen!

HammondM102

Ze krijgen steeds meer eisen. Bij ons houden ze hongerstakingen en gaan op de treinrails zitten,zodat ik niet naar mijn werk kon. Ze eisen een huis,geen Hollands eten enz. Er is al grote woningnood,mijn dochter van 24 zit al 3,5 jaar te wachten op een huisje maar zoveel zijn er gewoon niet. We zijn 1 van de dichtsbevolkste landen van Europa er is gewoon niet zoveel ruimte. We moeten het kraken maar weer invoeren,want we blijven niet wachten.

maylacer

Ach ach ach waar is deze Regering mee bezig !! . Ons lieve gezellige Landje gaat naar de knoppen en komt als het zo blijft nooit meer terug. . Oh ja misschien met geweld , maar dan is Nederland toch al verwoest , daar moet je het wel mee eens zijn dan !!!

onderzeeër

Dit geklaag dringt toch niet door tot onze politici. Deze week nog rolden ze met schuim rond de lippen over een motie van de PVV in Drenthe. Grote schande was het enz.enz. . Het enige dat werd gevraagd in de motie is een halt toe te roepen aan de verdere toestroom van vluchtelingen. . De PVV werd neergezet als het schuim van de aarde. . Zo lang als dit gaande is wordt het nooit wat natuurlijk en blijven dit soort lieden met oogkleppen door het leven gaan.

rudolfientje1

Thuis hadden ze het beter… Daarom zitten ze hier! . Zoals t is: Heb de oorlog volledigmeegemaakt, wij hadden niets! Aardappelschillen waren een koninklijke maaltijd! Daar namen we m . tot ver na de oorlog genoegen me. Toen kwamen er pakketten met o.a. reuzel, erwten en en stukje chocolade. Dat was een feest! Als het deze kennelijk verwende mensen hier niet zint; wegwezen! Go home!

verontruste burger

Er zijn duizende Nederlandse kinderen die het zonder dagelijkse warme maaltijd moeten doen en hun zijn ontevreden over de gratis maaltijden, onderdak, warmte? Laat wel zien waar ze werkelijk voor gekomen zijn. Laat ze zo snel mogelijk terug keren naar land van herkomst! Stelletje gelukzoekers

Charles de Gaulle

Tja dat valt tegen als je een gemeubileerde woning en een uitkering verwacht had. Hoe zouden ze toch aan die verwachtingen komen hè? Het zal toch niet dat dit in het verleden wel gedaan werd? Nee dat kan haast niet….of toch?

Yvonne Boersma

Wie denken ze dat ze zijn? Alles is daar splinternieuw binnen, nog nooit gebruikt, er hebben ambtenaren gewerkt. Nieuwer kun je het niet krijgen.

Thai lion

Uitzetten. Zonder 1 moment van twijfel uitzetten. De “echte” vluchteling klaagt niet over het niveau van de opvang. De opvreter en uitzuiger wel. Die verwacht namelijk een 5 sterren hotel. Wij moeten zorgen voor een veilige plek waar de gezinnen uit de conflict gebieden op adem kunnen komen. Hier in Nederland maakt het in principe niet uit waar je zit. Het is veilig. Het irriteert me mateloos als ik weer zo’n groep asielzoekers alleen jonge mannen op tv zie die zich dan vluchteling noemen. FOUT!!! Dit zijn geen vluchtelingen. Dit zijn de parasieten waar de echte vluchteling enorm veel last van heeft. Uitzetten dit ondankbare tuig.

Jareth

Wanneer ziet de overheid nou eens in dat dit helemaal geen vluchtelingen zijn?! Deze mensen zijn hier voor luxe en rijkdom en verwachten een mooi huis, riante uitkering en lekker eten. Kom op zeg, als dit echte vluchtelingen waren dan zouden ze blij zijn dat ze in een veilig land zijn waar ze niet vermoord worden. Deze economische profiteurs dus linea recta terugsturen naar land van herkomst!!

theike72

vliegtuig in en doeiiiiii

En de regering snapt er niets van!

https://www.panorama.nl/blog/bizar-blog/asielzoekers-niet-te-spreken-over-voorzieningen.html

Lees ook:   Familie?

https://xandernieuws.punt.nl/content/2015/11/Topje-van-de-ijsberg-Migranten-plegen-in-n-maand-ruim-10000-officile-misdaden

https://xandernieuws.punt.nl/content/2015/11/CDU-wil-Duitse-studenten-dwingen-jaar-lang-bij-opvang-migranten-te-werken

https://www.telegraaf.nl/binnenland/24733908/__Woede_over_asielzoekers__.html

Wat een smerige mensen

De Hagenaars waren boos omdat vluchtelingen vannacht buiten hebben geslapen. “Ze zaten te poepen op de stoep”, zei een vrouw.

Voorlopig geen nieuwe vluchtelingen in ministerie

door Alexander Bakker
DEN HAAG –
Er mogen voorlopig geen nieuwe groepen vluchtelingen naar het voormalige ministerie van Sociale Zaken in Den Haag. Dat heeft het stadsbestuur van Den Haag donderdagmiddag besloten na spoedoverleg.
Volgens wethouder Joris Wijsmuller zijn er met het COA ‘heldere afspraken’ gemaakt over begeleiding en samenstelling van vluchtelingen. Zo is er afgesproken dat er een gemengde samenstelling zou komen van mannen, vrouwen en gezinnen.
Aan deze afspraken is niet voldaan, stelt Wijsmuller. “De gemeente Den Haag heeft het COA laten weten dat er geen nieuwe groepen kunnen worden opgenomen in het pand, totdat de afspraken die we hebben gemaakt, worden nagekomen en er balans is in de samenstelling van de groep in de noodopvang. Hierover zal nog voor het weekend met het COA worden gesproken.”
Het stadsbestuur van Den Haag heeft daarnaast woedend gereageerd op de protesterende vluchtelingen die ontevreden zijn over de voorzieningen in het pand. Ze sliepen afgelopen nacht buiten om hun grieven kenbaar te maken. “Het college vindt deze situatie onacceptabel”, schrijft Wijsmuller in een brief aan de gemeenteraad. “Na overleg met burgemeester Jozias van Aartsen heeft het COA toegezegd een einde te maken aan deze situatie.”
Volgens het COA is er een “misverstand” over de gemaakte afspraken. Vrijdag is er nader overleg met de gemeente om die “onduidelijkheid” weg te nemen.

https://www.telegraaf.nl/binnenland/24733064/__Geen_nieuwe_vluchtelingen_ministerie__.html

Gerelateerde berichten