05 mei 2021

 

Bedankt regering, banken etc etc…

Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën sluit niet uit dat de nationalisatie van SNS leidt tot extra bezuinigingen. Dat bleek vrijdag uit zijn woorden na afloop van de ministerraad.
Eind deze maand komen nieuwe ramingen van het Centraal Planbureau (CPB) op basis waarvan het kabinet beslist over eventuele nieuwe bezuinigingen. Dijsselbloem wees er op dat er ook een meevaller is uit een telecomveiling van 3,8 miljard. De redding van SNS kost de Staat 3,7 miljard.

Mismanagement bij SNS
Premier Mark Rutte stelt dat de problemen bij SNS Reaal zijn ontstaan door ‘mismanagement’. Rutte wilde de nationalisatie van SNS niet vergelijken met het redden van banken op het hoogtepunt van de kredietcrisis eind 2008. ‘Toen hadden we een ernstige systeemcrisis waarin banken dreigden om te vallen. Deze situatie is echt anders. Nu hebben we te maken met mismanagement bij de bank.’ Volgens Rutte zijn er ‘grote blunders en grote fouten’ begaan toen de bank in 2006 in de vastgoedsector stapte.

Hij zei dat hij barstende en verschrikkelijke koppijn heeft van de nationalisatie van SNS maar dat het kabinet ‘na lang wikken en wegen’ tot de conclusie was gekomen dat er geen ander alternatief meer was. Had het kabinet dit niet gedaan dan waren niet alleen de rekeningen van spaarders bij SNS in het geding gekomen, maar in potentie de hele financiële sector in Nederland en daarmee ook de spaarders bij andere banken.

ad.nl
——
De PVV heeft met verbazing kennisgenomen van de nationalisatie van SNS Reaal. Hoe is het mogelijk dat dit kabinet 3.7 mrd van ons belastinggeld uitgeeft aan een bank die er zelf een puinhoop van heeft gemaakt, terwijl de werkenden en ouderen van ons land met miljarden aan belastingverhogingen worden gepakt.

Lees ook:   Hackers roven 200 miljoen euro bij Russische banken

De minister moet investeren in de koopkracht van werkenden en ouderen i.p.v. miljarden aan aan de banken te besteden. Laat de banken de redding van SNS maar zelf betalen uit hun eigen winst. Het kan niet zo zijn dat de Nederlandse belastingbetaler weer voor miljarden moet bloeden terwijl de nettowinst van de Nederlandse bankensector in 2011 maar liefst 7.8 mrd euro bedroeg.
pvv.nl
—–

Ha! Hebben we toch nog wat overgehouden aan de nationalisatie van SNS REAAL: vastgoed! En wat voor vastgoed! Bovenstaande foto is van Golf Resort Mosa Trajectum in Murcia, Spanje. Maar er is meer: winkelcentra, golfbanen, villaparken, zwembaden, noem maar op. In Nederland maar zeker ook in het buitenland. Onder andere in Denemarken, Duitsland, Luxemburg en Spanje. Bij de SNS wisten ze wel waar ze hun centjes aan uit moesten geven, met in hun achterhoofd de gedachte dat ze in geval van nood toch wel gered zouden worden door vadertje staat. Het is nog wel even oppassen, want de FIOD onderzoekt momenteel een aantal van deze vastgoedprojecten wegens fraude. Verwacht u niet hè, fraude bij SNS? Hebben wij speciaal voor u een aantal foto’s gezocht van het vastgoed waar u nu eigenaar van bent. Niet slecht, voor slechts 220 euro per persoon. Even bellen en vragen of u gratis langs mag komen, moet nu toch kunnen, toch? Meer foto’s na de breek, meer voorbeelden bij ’t FD (paywall).
Geenstijl.nl

Bekijk hier de schitterende foto’s!!!!! Op Geenstijl.nl

Gerelateerde berichten