web analytics
11:11 Dubbele getallen

Het belang van emotionele zuivering voor gezondheid en genezing

Het verband tussen emoties en ziekte is al duizenden jaren bekend in culturen over de hele wereld. In de Bijbel staat in Spreuken 17:22-23: „Een blij hart is een goed medicijn, maar een verbrijzelde geest droogt de beenderen uit.” Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) erkent de “7 emoties” waarvan wordt gedacht dat ze een directe relatie hebben met ziektetoestanden.

En nu ontdekt de moderne wetenschap in verbazingwekkend detail hoe  bepaalde emoties een direct effect kunnen hebben op ziekte  ? en genezing? in het lichaam.

Wat de wetenschap zegt over emotionele gezondheid

Het diepgaande effect dat emoties hebben op de gezondheid en de levensduur kan worden bewezen door een baanbrekende reeks van 10 jaar durende onderzoeken die in 1988 in het Britse tijdschrift  Psychology and Psychotherapy werden gepubliceerd  . De studie, die vandaag de dag nog net zo relevant is, concludeerde dat  “emotionele stress was meer voorspellend voor overlijden door kanker of hart- en vaatziekten dan door roken.”  Het ontdekte ook dat personen die het meest werden getroffen door stress, een algemeen sterftecijfer hadden dat 40% hoger was dan niet-gestresste deelnemers.

Dus hoe hebben emoties zo’n effect op ons lichaam?

De term  psychosomatisch  wordt normaal gesproken geassocieerd met ‘denkbeeldige ziekten’. In feite heeft de term simpelweg betrekking op de fysiologische verbindingen tussen geest en lichaam. In moderne wetenschappelijke termen gebeurt deze verbinding via kleine moleculaire structuren die  neuropeptiden worden genoemd .

Peptiden, een vorm van ligand, zijn kleine stukjes eiwit die door het hele lichaam worden geproduceerd. Ze worden aangetroffen in hormonen zoals endorfine, serotonine en insuline en zijn sleutelelementen voor het leven.  Neuropeptiden  effenen de weg tussen de hersenen (dwz onze emoties) en het lichaam.

Wanneer een gedachte een emotie oproept, geven neuropeptiden die gevoelens door via neuropathische wegen en extracellulaire vloeistof. Uiteindelijk zullen deze peptiden zich verbinden met cellulaire receptoren door het hele lichaam, waar ze een impact zullen hebben op het functioneren van lichaamssystemen op alle niveaus.

Lees ook:   Wielrenster 24 plots overleden

Wijlen Candace Pert, auteur van  Molecules of Emotion  en een van de pioniers van de  psychoneuroimmunologie , stelt:

… de chemicaliën die ons lichaam en onze hersenen laten draaien, zijn dezelfde chemicaliën die betrokken zijn bij emoties. 

Hoe uw emoties uw lichaam beïnvloeden

Hier zijn slechts een paar manieren waarop specifieke emoties specifieke lichaamsfuncties beïnvloeden:

  • Een studie van de Universiteit van Arizona wees uit dat het uiten van genegenheid jegens uw dierbaren cholesterol kan verlagen
  • Een studie gepubliceerd in het  International Journal of Psychophysiology  ontdekte dat wanneer proefpersonen zich eenvoudigweg de situatie herinnerden die de eerste oorzaak van stress was, hun bloeddruk aanzienlijk steeg.
  • Een andere studie aan de Universiteit van Maryland Medical Center vond dat  alleen al het anticiperen op lachen de stresshormonen cortisol en adrenaline begon te verminderen .
  • Een onderzoek aan de Loma Linda University in Californië wees uit dat wanneer mensen lachten om een ​​grappige film, de niveaus van bèta-endorfines, die verantwoordelijk zijn voor stemmingsverbetering, ook stegen. Bovendien steeg het menselijk groeihormoon, dat helpt bij de slaap en bijdraagt ​​aan celherstel, met 87%.

Emotionele opruiming voor een betere gezondheid

Emoties opruimen en stress beheersen gaan hand in hand. Voordat je emoties echt kunt zuiveren, moet je leren omgaan met stress om de cortisolspiegel te  verlagen . Onthoud dat er een directe en bewezen correlatie is tussen chronisch hoge cortisolspiegels (dwz chronische stress) en kanker.

gezondheid en emoties: emotionele opheldering infographic

Wanneer u zich in een relatief rustige interne ruimte bevindt, kunnen herinneringen en gevoelens die verband houden met stressvolle situaties naar de oppervlakte komen om te worden aangepakt en gewist.

Hier zijn vier basisdingen die je NU kunt doen  om stress te beheersen, cortisolspiegels te verlagen en stressvolle emoties te verwijderen, zodat echte genezing kan plaatsvinden:

1 | Denk na over wat je stress geeft in je leven en BESLIST om iets te veranderen.

Echtscheiding, de dood van een geliefde, financiën en zelfs gelukkige gelegenheden zoals trouwen kunnen de stressfactor vergroten. Een belangrijke bron van voortdurende stress voor veel Amerikanen is werkgerelateerd. Uit een onderzoek van Oxford Health Plans bleek dat 1 op de 5 Amerikanen naar het werk gaat, zelfs als ze die dag ziek of gewond zijn of een dokter zien. Denk na over wat je op dit moment stress bezorgt . Op een schaal van één tot tien, hoe zou u deze stress beoordelen? Bepaal of u dit aantal wilt verlagen. Ga dan een verbintenis aan met jezelf en je gezondheid door te besluiten om een ​​positieve verandering aan te brengen in de richting van minder stress in het algemeen.

Lees ook:   Supergriep afgelopen winter...

2 | Overweeg beproefde methoden om stress te beheersen.

Als je eenmaal hebt besloten om stress te verminderen en emoties voor de gezondheid te zuiveren, beslis dan over enkele modaliteiten die je zullen helpen daar te komen! Denk aan EFT-tapping, reflexologie, massage, chiropractische zorg, meditatie en gebed, acupunctuur, journaling, lichaamsbeweging en gezonder eten. Dit is slechts een korte lijst en een goed begin!  Dit zijn allemaal dingen die je BEGIN NU kunt doen om stressreacties te verminderen en een beetje meer zelfzorg aan je leven toe te voegen. Onthoud dat zelfzorg gelijk staat aan emotionele zorg! En je hoeft ze niet allemaal te doen. Kies gewoon een of twee modaliteiten en probeer het dan eens. Zelfs 10 minuten in de lunchpauze nemen voor een ontspannen wandeling kan soms al voldoende zijn.

3 | Doe het niet alleen.

Studie na studie heeft aangetoond dat degenen die de steun hebben van een zorgzame groep dierbaren, een betere kans hebben om uit een kankerdiagnose te komen dan degenen die ‘het alleen doen’. En volgens Lissa Rankin, MD, “leven personen die regelmatig religieuze diensten bijwonen 7,5 jaar langer dan degenen die nooit of zelden religieuze bijeenkomsten bijwonen.” Dus, of het nu een kerkgroep, een kankerhulpgroep of een groep liefhebbende vrienden is, maak een lijst van wie je in je “Healing A-Team” wilt hebben en krijg de hulp en ondersteuning die je nodig hebt!

4 | Wees niet bang om met je emoties te ‘zitten’.

Als we een pauze beginnen te nemen van het “24/7 stressfeest” en ruimte beginnen te maken voor reflectie en genezing, is het normaal dat diepere problemen, herinneringen of gebeurtenissen naar de oppervlakte komen. Emoties kunnen uit het niets komen, en dit is heel normaal. Oefen het zitten met emoties terwijl ze naar de oppervlakte komen en onthoud altijd dat hoe slecht je je ook voelt, deze emoties eraan komen om losgelaten te worden. Ze zullen niet eeuwig duren. Sterker nog, de kans is groot dat je je beter voelt nadat de tranen komen en gaan! Studies hebben aangetoond dat emotionele tranen grote aantallen stresshormonen en neurotransmitters bevatten, waardoor onderzoekers concluderen dat huilen een manier is waarop het lichaam stresschemicaliën verwijdert.

Lees ook:   Hoe men al klanten creeerde na de geboorte

De moderne wetenschap ontdekt wat de Ouden lang geleden wisten: emotionele zuivering maakt deel uit van een gezond, levendig leven en is een deel van het genezingsproces.

Bronnen en referenties:

Oorspronkelijk gepubliceerd op  The Truth About Cancer  

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button