web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & Uiterlijk

Studie koppelt gebruik van kunstmatige zoetstoffen aan verhoogd risico op kanker

Een studie gepubliceerd op 24 maart in het tijdschrift  PLOS Medicine  koppelde  het gebruik van kunstmatige zoetstoffen aan een groter risico op kanker . De studie ondersteunt gegevens van eerder onderzoek waaruit blijkt dat kunstmatige zoetstoffen het risico op kanker kunnen verhogen.

Hoewel kunstmatig gezoete producten minder calorieën en geen suiker bevatten, zijn ze helemaal niet gezond.

Er is steeds meer bewijs dat de torenhoge cijfers van zwaarlijvigheid en hart- en vaatziekten in de VS verband houden met de consumptie van voedingsmiddelen die  kunstmatige zoetstoffen bevatten .

(en vit d tekorten)

Het probleem begon toen kunstmatige zoetstoffen populairder werden nadat talloze onderzoeken door de jaren heen hadden bevestigd dat suiker je gezondheid schaadt. Suiker kan  gewichtstoename en een verhoogde hoeveelheid visceraal vet veroorzaken , het soort diep buikvet dat verband houdt met gezondheidsproblemen zoals  diabetes  en hartaandoeningen. Te veel suiker consumeren kan ook acne en depressie veroorzaken.

En omdat de suikerindustrie het publiek misleidde, creëerde het ook een vraag naar producten gemaakt met kunstmatige zoetstoffen zonder calorieën. In Amerika zijn met suiker gezoete dranken de belangrijkste bron van toegevoegde suiker in het dieet van de gemiddelde Amerikaan. Toegevoegde suiker telt voor naar schatting 341,1 calorieën uit drankjes in het dieet van een volwassene en 312.6 calorieën in het dieet van een kind per dag.

Ondanks dit bewijs  blijft de verkoop van met suiker gezoete dranken stijgen , van 314,4 miljoen dollar in 2013 tot 414,8 miljoen dollar in 2021. Dit benadrukt alleen maar de verslavende kwaliteit van suiker en kunstmatig gezoete voedingsmiddelen en dranken en hoe feilloos de suikerindustrie het bewijs verborg dat zoetstoffen slecht voor je.

Lees ook:   Beste euchineaforce!

De  Centers for Disease Control and Prevention  (CDC) zijn ook gestopt met het adviseren van consumenten om te stoppen met het drinken van met  suiker gezoete dranken om verschillende gezondheidsproblemen te voorkomen – om een ​​​​reden van een miljoen dollar.

Dr. Brenda Fitzgerald, voormalig directeur van de CDC, ontving $ 1 miljoen aan financiering van Coca-Cola om naar verluidt obesitas bij kinderen te bestrijden tijdens haar zesjarige periode als commissaris van de volksgezondheidsafdeling van Georgië. Fitzgerald heeft ook de “alternatieve feiten” van de frisdrankindustrie gepromoot, zoals zowel frisdrank als junkfood geen obesitas veroorzaken.

Volgens statistieken uit 2016 had 39,6 procent van de Amerikaanse volwassenen zwaarlijvig, niet alleen overgewicht. Maar tegen 2021 gingen de cijfers omhoog: 42 procent van de volwassenen had obesitas en 35 procent had overgewicht.

De American Obesity Association gelooft dat deze trend zich zal voortzetten, met een schatting dat ten minste de helft van de bevolking zwaarlijvig zal zijn in 2025 en 60 procent in 2030.

Drankproducenten promoten meestal kunstmatig gezoete producten als een “gezonder” alternatief voor suiker, wat een regelrechte leugen is. Afgezien van het veroorzaken van obesitas, zijn kunstmatige zoetstoffen geen veilige alternatieven voor suiker, omdat ze vaak worden geassocieerd met veel gezondheidsproblemen, zoals kanker.

Consumptie van kunstmatige zoetstoffen en risico op kanker

Voor de studie hebben onderzoekers van het  Franse Nationale Instituut voor Gezondheid en Medisch Onderzoek  en  de Sorbonne Paris Nord University  in Frankrijk de veiligheid van kunstmatige zoetstoffen nader bekeken.

De wetenschappers onderzochten gegevens van  102.865 Franse volwassenen die deelnamen aan de lopende NutriNet-Santé-studie tegen kankerrisico . Inschrijving was vrijwillig en deelnemers rapporteerden zelf hun dieet, levensstijl, gezondheidsgegevens, medische geschiedenis en sociaal-demografische informatie.

Lees ook:   Water

Eerdere studies resulteerden in tegenstrijdige bevindingen, maar de onderzoekers wilden de kankerverwekkendheid van specifieke kunstmatige zoetstoffen zoals  acesulfaam-K, ook wel Ace-K genoemd  (op de markt als Sunett en Sweet One), samen met  aspartaam  ​​en sucralose nader bekijken. (Sucralose zit tegenwoordig overal in!, zoetstoffen idem in zelf cremes of in hoestdrankjes e.d.)

De onderzoekers analyseerden het algehele kankerrisico en kanker door de oorspronkelijke plaats van tumorgroei. Het populatiegebaseerde cohort omvatte gegevens van 2009 tot 2021 met een mediane follow-uptijd van 7,8 jaar. Ze verzamelden ook gegevens via een 24-uurs voedingsrecord en zochten naar associaties tussen kunstmatige zoetstoffen en de incidentie van kanker.

Het team heeft de gegevens aangepast voor deze factoren waarvan bekend is dat ze  de  diagnose van kanker beïnvloeden:

  • Leeftijd
  • Familiegeschiedenis van kanker
  • Lichaamsbeweging
  • Gewichtstoename

Volgens de bevindingen hadden deelnemers die het hoogste niveau van kunstmatige zoetstoffen consumeerden een groter algemeen risico op kanker, waarbij de hoogste risico’s werden waargenomen voor borstkanker en aan obesitas gerelateerde kankers.

De onderzoekers vonden  verbanden tussen kanker en aspartaam ​​en Ace-K-  consumptie. Op basis van de bevindingen zeiden de onderzoekers dat ze het gebruik van kunstmatige zoetstoffen als veilige alternatieven voor suiker in voedingsmiddelen of dranken niet ondersteunen.

Ze zijn van mening dat gegevens uit het onderzoek kunnen worden gebruikt om “belangrijke en nieuwe informatie te verstrekken om de controverses over hun mogelijke nadelige gezondheidseffecten aan te pakken.” (Gerelateerd:  Natuurlijke suikeralternatieven: hoe Azteekse zoete kruiden, stevia en suikerriet te kweken .) -Of gewoon wat suiker gemaakt uit de suikerbiet of honing…!

De wetenschappers adviseerden dat het repliceren van de resultaten van hun onderzoek in andere grootschalige cohorten en onderliggende mechanismen die door experimentele studies zijn opgehelderd, kan helpen om belangrijke en nieuwe inzichten te verschaffen voor de lopende herevaluatie van zoetstoffen voor levensmiddelenadditieven door de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid en andere gezondheidsinstanties. wereldwijd.

Lees ook:   Ondanks sport toch dikke buik?

Pas op voor kunstmatige zoetstoffen in bewerkte voedingsmiddelen

Kunstmatige zoetstoffen worden gebruikt in verschillende soorten bewerkte voedingsmiddelen. Bewerkte voedingsmiddelen die kunstmatige zoetstoffen bevatten, bevatten meestal toegevoegde suiker, fructose-glucosestroop (HFCS) of kunstmatige zoetstoffen.

Voedingsmiddelen met het label ‘light’, ‘lite’ of ‘low-calorie’ bevatten meestal kunstmatige zoetstoffen. Om uw risico op kanker te verlagen, vermijd het kopen van light frisdrank, ketchup, gebottelde saladedressing en “dieet” -voedsel.

Een van de beste manieren om uw eetgewoonten en algehele gezondheid te verbeteren, is door geen frisdrank meer te gebruiken, zowel die  met suiker als met kunstmatige zoetstoffen . Drink in plaats van frisdrank gewoon water om het risico op kanker te verlagen.

Bekijk de onderstaande video om te zien hoe  kunstmatige zoetstoffen het risico op beroertes en hartaanvallen vergroten .

Deze video is van het  Health Medicine-kanaal op  Brighteon.com

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien