web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & Uiterlijk

4-in-1 bloeddrukpil ​​kan de resultaten verbeteren

1 september 2021 (HealthDay News) – Een vier-in-één pil met “ultra-lage doses” van verschillende medicijnen kan een betere bloeddrukcontrole bieden dan standaard medicamenteuze behandeling, blijkt uit een nieuwe klinische proef uit Australië.

Ongeveer 80% van de mensen die de “quadpill” kregen, bereikte binnen drie maanden en een jaar lang een gezonde bloeddruk van 140/90, vergeleken met 60% van de mensen die begonnen met een enkel medicijn en indien nodig andere toevoegden, rapporteerden onderzoekers.

“Starten met deze zeer lage dosis combinatie van bloeddrukmedicijnen was effectiever dan de gebruikelijke aanpak om één medicijn met een volledige dosis te starten en vervolgens stapsgewijs medicijnen toe te voegen om de bloeddrukcontrole te verbeteren,” zei hoofdonderzoeker Dr. Clara Chow, een professor in de geneeskunde aan de Universiteit van Sydney.

“En zelfs na 12 maanden was er geen inhaalslag – dat wil zeggen, de groep die begon met de quadpill had nog steeds een betere bloeddrukcontrole na 12 maanden”, waarbij de meesten nog steeds slechts de enkele vier-in-één pil slikten, Cho ging verder.

Sommige richtlijnen voor bloeddrukbehandeling bevelen al aan om combinaties van verschillende pillen te gebruiken om een ​​beter gezond niveau te bereiken, zei Dr. Eugene Yang, voorzitter van de afdeling Preventie van Cardiovasculaire Ziekte van het American College of Cardiology.

Het combineren van deze verschillende medicijnen in één pil kan mensen helpen hun behandeling beter vol te houden, zei Yang, medisch directeur van het University of Washington Medicine Eastside Specialty Center in Bellevue.

Lees ook eens:   Ja / nee er is nog geen griep volgens de professional hoor

“Veel van wat deze strategie drijft, is het verbeteren van de therapietrouw, omdat we weten dat hoe meer pillen je neemt, hoe lager de therapietrouw is,” zei Yang.

Vier verschillende beproefde bloeddrukmedicatie werden gecombineerd in één pil en willekeurig voorgeschreven aan de helft van een groep van bijna 600 Australiërs, om te testen op veiligheid en effectiviteit.

Chow en haar collega’s dachten dat er minder kans op bijwerkingen zou zijn, aangezien elk medicijn in de pil een kwart zou bedragen van wat normaal zou worden voorgeschreven.

“Een kwart dosis van elk bloeddrukmedicijn is niet een kwart zo effectief, eigenlijk is het meer als 60% zo effectief”, legt Chow uit, “En de vier soorten medicijnen die hier zijn opgenomen, werkten elk op verschillende manieren om de bloeddruk te verlagen; dat is, ze waren synergetisch. Dus gecombineerd, vier kwart doses geeft u het maximale effect voor een minimale dosis.”

Hun vermoeden was terecht, want er waren weinig ernstige bijwerkingen in de groep die de quadpil slikte.

“De bijwerkingen van elk van deze medicijnen bij de ultralage dosis zouden buitengewoon klein zijn. Bijwerkingen zijn bijna altijd dosisgerelateerd, en dit zijn ultralage doses”, zei Dr. Robert Carey, emeritus decaan van de Universiteit van Virginia School of Medicine en co-auteur van de richtlijnen voor bloeddrukbehandeling van de American Heart Association.

Lees ook eens:   Ebola en Marburg: dodelijk maar weinig gevaarlijk

Na drie weken was de gemiddelde bloeddruk van de quadpill-groep 120/71, vergeleken met 127/79 in de groep die standaardzorg ontving.

De bevindingen werden op 29 augustus gepubliceerd in het tijdschrift The Lancet en werden vorige week ook virtueel gepresenteerd op de bijeenkomst van de European Society of Cardiology.

Carey zei dat zo’n quadpill het meest voordelig zou zijn voor ontwikkelingslanden en afgelegen delen van de Verenigde Staten waar er minder toegang is tot gezondheidszorg.

Op dergelijke plaatsen “heb je minder vermogen om de bloeddruk thuis of op kantoor te meten, minder vermogen om medicatiedoses toe te voegen en te titreren”, legde Carey uit.

Het belangrijkste obstakel op dit moment is dat “er nog geen grootschalige fabrikanten zijn die deze viervoudige combinatie met lage dosis maken, hoewel we hopen dat ze het nu zullen overwegen met dit onderzoeksbewijs”, zei Chow. “Vroeg lage doses bloeddrukmedicijnen in combinatie zijn een veel effectievere manier om de bloeddruk snel, veilig en effectief onder controle te krijgen, en met de laagste minimale totale dosis medicijnen.”

Hoewel hij de resultaten veelbelovend vond, zei Yang dat hij graag een langere klinische proef zou zien die mensen met hogere bloeddruk behandelt. Hij merkte op dat proefdeelnemers begonnen met een gemiddelde bloeddruk van 141/85, en de studie was bedoeld om mensen te helpen een bloeddruk lager dan 140/90 te bereiken.

Lees ook eens:   Een mens met vogelgriep?

“Ze begonnen niet op een punt waar ze heel veel moesten doen om dit doel te bereiken,” zei Yang.

Hij zou ook graag willen dat toekomstige studies omvatten of de lagere bloeddruk die door de quadpill wordt geleverd, mensen helpt levensbedreigende ziekten te voorkomen.

“Wat je echt wilt weten, is of deze interventies een zinvol voordeel opleveren, zoals het verminderen van een hartaanval, beroerte of hartfalen,” zei Yang.

Meer informatie

De American Heart Association heeft meer over hoge bloeddruk .

BRONNEN: Clara Chow, MBBS, PhD, professor, geneeskunde, Universiteit van Sydney, Australië; Eugene Yang, MD, medisch directeur, University of Washington Medicine Eastside Specialty Center, Bellevue; Robert Carey, MD, emeritus decaan, Universiteit van Virginia School of Medicine; The Lancet , 29 augustus 2021

bron

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥