web analytics

Zuinig wassen: waarom het schadelijk is voor onze gezondheid

Zuinig wassen: waarom het schadelijk is voor onze gezondheid

Tegenwoordig zijn vrouwen gedeeltelijk ontslagen van huishoudelijke taken dankzij automatische wasmachines. Het kan niet eenvoudiger – u moet het wasgoed in de machine gooien, wasmiddel toevoegen en het gewenste programma installeren. En na een bepaalde tijd – om schone, semi-droge en soms al gestreken dingen te krijgen.

Veel huisvrouwen, die geen tijd en energie willen verspillen, kiezen voor een economische wasmodus. Maar een dergelijk programma kan gevaarlijk zijn – recent hebben wetenschappers een onderzoek uitgevoerd dat dit heeft bevestigd, en het punt hier zijn niet de vuile vlekken die op de kleding zijn gekomen.

Risico op infectie

Experts kwamen tot de conclusie dat het bij lage temperaturen nodig is om dingen zeer zelden te wassen, in extreme gevallen. Anders is het risico op infectie en de verspreiding ervan binnen het gezin niet uitgesloten.

Het is vooral belangrijk om deze regel in acht te nemen in gezinnen waar mensen leven met niet-genezende etterende wonden, chronische ziekten, bacteriële of virale infecties. Dit is eenvoudig te verklaren – tijdens het wassen in de spaarstand wordt het water maximaal 30 graden warm.

Bij deze temperatuur sterven bacteriën en virussen niet. Ze zetten zich af op de vezels van stoffen en de binnenkant van de machine. Daarom, met daaropvolgend wassen, de verspreiding van pathogene bacteriën.

bewijsmateriaal

De onderzoekers voerden experimenten uit waarbij ze de interne delen van de wasmachine bestudeerden. Bij frequent gebruik van de “economy” -modus werden op alle interne delen gevaarlijke bacteriën gevonden, waardoor deze of die ziekte zich gemakkelijk kon ontwikkelen.

Lees ook:   Het niveau in dit land daalt

Kleding werd ook besmet door micro-organismen. Vervolgens wordt het gedragen door mensen met spijsverteringsproblemen.

Epidemie uitbraak

Eenmaal in een Duits ziekenhuis was er een uitbraak van een epidemie. Toen namen wetenschappers serieus de overweging van dit probleem – het ziekenhuismanagement vroeg hen ernaar.

Dientengevolge ontdekten de onderzoekers dat alle kleren van patiënten werden gewassen in de “economy” -modus. Er waren maar weinig patiënten met virale infecties in het ziekenhuis, maar dit kleine percentage was voldoende om de ziektekiemen op het beddengoed en alle kleren te krijgen. Zo werd een epidemie geregistreerd.

Nu dringen wetenschappers er bij alle mensen op aan om op hoge temperatuur te kiezen of te wassen met ontsmettingsmiddelen. En de economische modus moet alleen worden gebruikt in dringende nood, en natuurlijk niet elke dag.

Het blijkt dat geliefd bij veel huisvrouwen, de snelle modus helemaal niet zo goed is als het leek. Het is beter om het zo zelden mogelijk te gebruiken – dan zul je veel minder ziek moeten worden. Daar zijn Duitse onderzoekers van overtuigd.

Читайте больше на https://www.repairshome.ru/cleaning/28937.html

Kijk de Russen hebben tenminste nog interessant nieuws waar je iets aan hebt! 🙂

Wasgoed mag op 40 graden, maar als het kan op 60… (50 mag ook hoor! 😉 )
En vaatdoekjes, ondergoed, sokken en handdoeken gewoon lekker op 95 graden!

Gerelateerde artikelen

Back to top button