web analytics

Medicijn voor diabetes, bevat mogelijkheden tot vertraging ​​veroudering en genezing van kanker.

 photo metformin1.jpg

 

Medicijn voor diabetes, bevat mogelijkheden tot vertraging ​​veroudering en genezing van kanker.

Antidiabeticum metformine is een topper van het wetenschappelijke nieuws: het stimuleert nml de groei van neuronen, en het helpt bij kanker.

Onderzoekers van de universiteit van Montreal (Canada) suggereerden dat het gebruik vam metformine ernstig onderschat is: volgens hen remt dit medicijn chronische ontstekingen die kunnen leiden tot kanker en vroegtijdige veroudering.

 

De ontstekingsreactie is afhankelijk van het specifieke eiwit cytokines waarin immuun-en normale cellen met elkaar communiceren. Meestal treedt deze massale afgifte van cytokinen tijdens de ziekte op, maar ook voor dat deze eiwitten continu afgescheiden worden, waardoor een lange indolente ontsteking aanwezig kan zijn. Immuniteit, zoals bekend, vernitigt niet alleen de ziekte, maar kan ernstige schade brengen aan gezond weefsel. Constante ontstekingen zijn niet gezond en precies dat eindigt: door de rol van het immuunsysteem voor het opnieuw verkrijgen van gezond weefsel, wat dus ook kan beschadigen wat dan weer leidt tot auto-immuunziekten, versnelde veroudering en het ontstaan ​​van kanker.

Olga Mozes en haar collega’s van het laboratorium van Gerard Ferb vonden uit dat metformine de synthese van inflammatoire cytokines remt. In dit geval heeft het geneesmiddel geen invloed op de genen zelf, en de transcriptionele activator – NF-kB . Dit is een van de bekende eiwitten, die de reeks processen en de immuunrespons bepaalt en de apoptose en de celcyclus. Metformine voorkomt de fosforylering, die het eiwit kunnen activeren en hem te laten doordringen in de kern, waar het kan worden gerelateerd aan immune genen. Continu cytokine productie gaat sneller dan de oude cellen, zodat metformine langzame veroudering geven en het leven verlengen. Zoals benadrukt door de onderzoekers in een artikel in het tijdschrift Aging Cell , in dit geval werkt het geneesmiddel anders dan bij de bestrijding van diabetes. Daarom hopen de wetenschappers dat ze in de toekomst het product kunnen wijzigen teneinde het geheel alleen een “anti-aging”-functie, met te geven, zodat het kan worden aanbevolen voor iedereen, en niet alleen aan diabetici.

Lees ook:   Het vaccin voor corona is geen vaccin en je kunt nooit meer terug!!!!!

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button