web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & Uiterlijk

Voedselallergie gerelateerd aan ADHD

Prayers AnGel-WinGs.nl

Voedselallergie gerelateerd aan ADHD

Tijdens de 59e jaarcongres van de American College of Allergy, Asthma and Immunology presenteerde de Amerikaanse arts Bellanti de resultaten van zijn onderzoek waaruit bleek dat kinderen met ADHD vaker voedselallergieën hadden dan kinderen die niet aan deze aandoening leden.

Dr Joseph Bellanti onderzocht 17 kinderen van zeven tot tien jaar met ADHD. Er werd gevonden dat 56% een positieve reactie had op een voedselallergietest, terwijl dat bij andere kinderen 6% tot 8% is. Tevens kwam naar voren dat 23% van de kinderen in het verleden negatieve reacties hebben gehad na het eten van bepaald voedsel

De onderzoekers trekken de conclusie dat de consumptie van bepaalde voedingsmiddelen een rol kan spelen in de ontwikkeling van ADHD. Het betreft hier echter een zeer kleine studie. Er zullen meer kinderen onderzocht moeten worden. Tevens zijn weinig onderzoeken bekend waar aangetoond wordt dat voedselallergie invloed heeft op ADHD.

ADHD als voedselallergie dus!
Bv koffie maakt dat de meeste mensen wel drukker, fitter, wakkerder worden, logisch nadenken is een pre in deze.
Goedkope voedingsmiddelen zijn vaak niet beter, dan de bekende merken, denk dan aan oude bekende merken, die al zoveel jaren bestaan dat ze in feite hun merknaam wel eer aan doen.
Persoonlijk heb ik goede ervaringen met merken als Venz, Bros, nescafe oploskoffie, Pepsi cola (ps voor gevoelige mensen is cola en koffie niet erg geschikt) , Appelsientje met vruchtvlees zonder wekt bij sommige mensen hoofdpijn op, waspoeders denk dan aan de ouderwetse Sunil.

Je kunt bv wel goedkope merken halen maar wat als je er verkeerd op reageerd?
Dan is het duurkoop, het beinvloed je leven nml zo enorm als je er last van hebt, dat je dan beter kunt kiezen voor duurder, omdat jij zelf dan beter af bent.

Veel kinderen krijgen teveel rommel binnen aan kleur en smaakstoffen en niet te vergeten de zoetstoffen wat tegenwoordig overal in zit, zelfs in hoestdrankjes bv.

Let goed op de etiketten, wat zit er allemaal in, en voorkom dat een kind drukker wordt door voedingsmiddelen.
Je kunt er bv ook door gaan hyperventileren, je kunt bv zoals ik persoonlijk merkte niet door slapen, na veel nadenken kwam ik toch tot de conclusie dat die tandpasta met zijn zoetstoffen erin mijn keel wel heel gevoelig maakte en ik soms het gevoel had dat mijn keel dichtkneep. Ik gebruik kindertandpasta zonder zoetstoffen en heb nergens last meer van.

Net als dat men dacht dat ik last had van hyperventilatie, ik had geen rode ogen of een loopneus, ik had gewoonweg geen enkele normale doorsnee hooikoortsklacht, maar ik bleek toch hooikoorts te hebben!

Alleen kreeg ik het benauwd, en mijn keel kneep toe.

Voor dat ik daar achter was, en dan verwacht je van een huisarts dat hij alles zou moeten weten, ik vraag me nog wel eens af hoeveel mensen, in de problemen raken hierdoor en niet eens weten waar ze last van hebben.

En misschien wel zenuwtabletten slikken omdat ze denken dat die hyperventilatie ergens een oorzaak moet hebben.

Ik zelf ben erg anti medicatie en heb nooit iets willen slikken, enige wat ik wel doe is als ik hooikoorts voel opkomen, 3 dagen een zyrtec en dan weer niets tot ik het weer voel opkomen, zo hoef ik niet de hele zomer pilletjes te slikken, ik doe het met mate als het echt niet anders kan.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥