web analytics
...

De dodelijke ziekte waar Victorianen het meest bang voor waren

 

Michael Buerk kijkt naar de totstandkoming van het rioolstelsel en duikt in de archieven om te onthullen hoe erbarmelijke hygiënische omstandigheden de stad Liverpool dwongen tot actie. Hij daalt af onder de grond om het eerste baanbrekende riool met eigen ogen te zien, en hoort hoe het baanbrekende concept werd gebouwd. Vervolgens gaat hij naar Stoke-on-Trent om te zien hoe de mode voor het doorspoelen van toiletten de gezondheid en sanitaire voorzieningen in Victoriaanse huizen heeft verbeterd. Massaproductie van keramische toiletten werd ook big business, waardoor veel merknamen ontstonden die nog steeds bestaan.

Lees ook:   "Boodschap aan de oude goden". Wetenschappers kraken 4000 jaar oude code

Gerelateerde artikelen

Back to top button