web analytics
...
Egypte

Interessante feiten over het oude Egypte die u misschien niet kent

Een van de grootste beschavingen in onze geschiedenis behoorde toe aan de oude Egyptenaren. Het bloeide in de vruchtbare valleien van ’s werelds langste rivier – de Nijl, waar een prachtige beschaving verrees uit het omringende zand en ongeveer 3000 jaar duurde. Deze ingenieuze mensen stegen uit boven beest en natuur en werden een unieke cultuur van de wereld. De oude Egyptenaren brachten een verscheidenheid aan goden en godinnen tot leven en vormden een kleurrijke en natuurlijke mythologie waarmee ze hun leven regeerden.

Naarmate de tijd verstreek en hun vorderingen groeiden, pionierden de Egyptenaren met enkele van ’s werelds eerste technologieën: wiskunde, papyrus maken, schrijfsystemen, medicijnen en piramidevorming. Ze hebben ons enkele van de beste prestaties van de mensheid gegeven – die tot op de dag van vandaag verbluffend en wonderbaarlijk blijven

Lees ook:   Puzzling Ancient Egyptian Gods That We Are Still Trying To Figure Out Today

Gerelateerde artikelen

Back to top button