24 februari 2021

 

Van 30 graden naar het vriespunt omdat het kan

Anno 2017 kan alles…geen zomers…gewoon van 30 graden naar het vriespunt…
En mensen denken allemaal dat dit normaal is?

Nope…

Overduidelijk is er iets mis met het weerbeeld, dat men kunstmatig bijwerkt zo men wenst.
Waar ook fouten ontstaan…
Bizar.

Koude lucht komt Nederland binnen: van strandweer naar krabben
De meteorologische herfst begint morgen en volgens Weerplaza gaat het begin van de herfst direct gepaard met koude nachten. Mogelijk moeten autorijders zelfs op zeer korte termijn weer krabben.

 

Vanuit het noorden komt een ijzige wind richting Nederland gewaaid. Daardoor bestaat de kans dat het kwik komende week ’s nachts in het noordoosten van het land op enkele plekken tot onder het vriespunt daalt. Massaal bevroren winterlandschappen zullen we niet aantreffen, het gaat om een klein deel van het land waar het aan de grond mogelijk kan vriezen. Toch is de kans dat men de autoruit moet krabben al groter. Daarvoor hoeft het niet per se te vriezen, maar is een zeer lage temperatuur al voldoende.

Kampeerders
Kampeerders die komende weekend op de camping staan kunnen daardoor wel een extra deken gebruiken, laat meteoroloog Wilfred Janssen van Weerplaza weten.

Door een uitloper van een hogedrukgebied is er maar weinig wind in de komende nachten. Daarnaast verdwijnen stapelwolken en buien in de loop van de avond. Omdat het zo afkoelt en er veel vocht aanwezig is, is er kans op mist.

Vrieskou
Of het echt gaat vriezen is nog onzeker. Om het tot nachtvorst te laten komen, moet wel echt alles meezitten, of tegenzitten. Er moet dan sprake zijn van weinig wind, zo min mogelijk mist en een kraakheldere lucht. Normaal komt de eerste grondvorst vanaf de tweede helft van september voor het eerst in het najaar voor.

Lees ook:   Zg klimaatbeheersing is pinautomaat

 

https://www.ad.nl/zeeland/koude-lucht-komt-nederland-binnen-van-strandweer-naar-krabben~a006f2e2/

Gerelateerde berichten