web analytics
...
Bizar & HumorCoronaPolitiek-Elite

Novavax

-Een nova (Latijn voor nieuw, meervoud novae of nova’s) is een ster die plotseling veel helderder wordt en daarna geleidelijk, over een periode van maanden tot vele jaren, tot haar vroegere helderheid terugkeert.

-Nova betekend ook Nieuw (hoe origineel)

-Opkomende ster

-Plots opkomende ster

-Explosie op het oppervlak van een witte dwerg die door accretie genoeg materiaal heeft verzameld om explosief te ontbranden.

-‘Nieuwe ster’. Plotseling opvlammende ster (witte dwerg) ten gevolge van een (nucleaire) explosieve uitbarsting aan zijn oppervlak.

Afbeelding

Nuvaxovid, zoals het vaccin van Novavax heet, is een subunit-eiwitvaccin. Er zitten onder meer nagemaakte deeltjes in van het spike-eiwit, waar het coronavirus deels uit bestaat. Na een prik ermee maakt het lichaam antistoffen aan. Er zijn twee doses nodig om goede bescherming te bieden. Tussen de twee prikken moet minimaal drie weken zitten.

Nu dit klinkt niet erg betrouwbaar wel? (Nu vax ovid)
En wat zitten ze toch te prutsen met die eiwitten en spikes…hou eens op.

https://nos.nl/index.php/artikel/2410660-wat-maakt-novavax-anders-dan-eerdere-corona-vaccins

Mottencellen

Net als de mRNA-vaccins zorgt het Novavax-vaccin ervoor dat het menselijke immuunsysteem uiteindelijk antistoffen aanmaakt tegen het spike-eiwit van het coronavirus. Met het spike-eiwit hecht het coronavirus zich aan menselijke cellen. De mRNA-vaccins bevatten een stukje genetisch materiaal dat ervoor zorgt dat menselijke cellen zelf het spike-eiwit van het coronavirus aanmaken. Het Novavax-vaccin slaat eigenlijk een stapje over: je krijgt in feite direct het spike-eiwit ingespoten.

Lees ook:   Rutte 3 maanden later : Jensen

Om dat te kunnen doen voegt Novavax het genetische materiaal voor het spike-eiwit in het lab toe aan een insectenvirus dat vervolgens cellen van motten infecteert. Die mottencellen maken dan het spike-eiwit aan, wat bij de mRNA-vaccins in het menselijk lichaam gebeurt. Daarna worden die spike-eiwitten van de mottencellen ‘geoogst’ en samengebracht in nanodeeltjes die lijken op de moleculaire structuur van het coronavirus. “Die nanopartikels zijn het moderne deel van het vaccin”, aldus Van der Zeijst.

😮

Ik mot geen mot in muh lijf!

 

Geïnactiveerd virus

Voor een deel van de vaccintwijfelaars is ook het Novavax-vaccin geen optie. Zij kiezen voor wat ze een klassiek of traditioneel vaccin noemen. De Europese Unie heeft een optie genomen op één zo’n vaccin, van farmaceut Valneva, maar dat is nog niet op de markt.

In tegenstelling tot de andere vaccins bestaat zo’n klassiek vaccin uit een compleet maar geïnactiveerd virus. Ook bijvoorbeeld het Chinese Sinovac-vaccin maakt gebruikt van geïnactiveerd virus. Mogelijk beschermt zo’n vaccin beter tegen nieuwe varianten, omdat het het hele virus bevat en niet alleen het spike-eiwit, is de redenering.

En als je besmet was met corona…? Waarom moeten we allemaal die prikken halen!?
Na besmetting en genezing heb je geen vaccins nog nodig nml.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Deze website gebruikt cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media te bieden en om het internet verkeer te analyseren. We moeten ook informatie delen over uw bezoek aan onze site met onze sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept