...
Bizar & HumorMaatschappij & Psyche

Bewegend corona-kunstwerk onderdeel van beweegrondje door de binnenstad

AMERSFOORT Het bewegende ‘corona-beeld’ op De Hof blijft hier minimaal tot en met 31 maart staan. Het kunstwerk in de fontein is gemaakt door Anders Wolhar en hij kreeg hiervoor van de gemeente een vergunning.

9038e5a08f7dc8ef4c0c54c35d8b24dd via Angel-Wings

door Jeroen van der Veer

,,Hij heeft dit speciaal voor ‘Tijd voor je Rondje Kunst en Beweging’ gemaakt”, aldus de gemeente Amersfoort. ,,Dit wandelrondje symboliseert dat er licht is aan het einde van de tunnel (coronacrisis) en moet hoop bieden.” Het beweegrondje en de kunstwerken op de route is een initiatief van diverse kunstenaars uit de stad.

KRITIEK Viruswaarheid Midden Nederland – dat het virus naar eigen zeggen niet gevaarlijk vindt – ageerde bij burgemeester Lucas Bolsius tegen het kunstwerk: ,,Hoe kan het zo zijn dat er op de fontein een ziektekiem van het coronavirus wordt geplaatst, als ‘kunstwerk’ dat ook nog eens licht geeft. Is dat voor de gezelligheid? Denkt u werkelijk dat mensen in deze tijd graag een ziektekiem van corona in het middelpunt van hun stad willen zien?” 

Dinsdagmiddag zijn daarom pamfletten met tiewraps aan het kunstwerk bevestigd met teksten zoals: ‘wie slaapt in een democratie wordt wakker in een dictatuur’, ‘een virus verdient geen eerbetoon’, ‘is dit coronabestrijding, vele miljarden geleend en uitgegeven maar geen bed erbij?’

,,Amersfoort plaatst een ‘kunstwerk’ van een ziektekiem van corona op één van de middelpunten van de stad alsof het iets moois is en het vereerd moet worden! Wij vinden dit werkelijk smakeloos, ongepast en grof. Gaan we Amersfoort nog meer angst inboezemen? Dit is indoctrinatie.”

Lees ook:   Nikkie Plessen is behoorlijk geschrokken

https://www.destadamersfoort.nl/lokaal/corona/661846/bewegend-corona-kunstwerk-onderdeel-van-beweegrondje-door-de-binnenstad

Kunstwerk:
Hm wat zal ik eens gaan maken ehm…een virus… corona ja.. met licht erin, ja, wat ben ik toch goed… *maakt beeld van virus met licht erin*…
Mensen supertriest na zo’n idioot beeld natuurlijk… Hoe verzin je zoiets…?

 

 

mcafee

Gerelateerde artikelen

Back to top button