web analytics
...
Bizar & Humor

Tijdens de bronstijd veranderden onze voorouders soms de botten van hun familieleden in muziekinstrumenten.

Tijdens de bronstijd veranderden onze voorouders soms de botten van hun familieleden in muziekinstrumenten.

Hoewel het in de moderne tijd niet ongebruikelijk is dat iemand de as van een overleden familielid bewaart, gingen sommige mensen in het Britse bronstijdperk nog een stap verder met het behoud van de doden door het crematieproces volledig af te schaffen en vast te houden aan daadwerkelijke lichaamsdelen. voor lange tijd.

Volgens nieuw onderzoek was het tussen 2.000 en 4.000 jaar geleden niet ongebruikelijk dat mensen de botten van hun overleden familieleden op een groot aantal verschillende manieren gebruikten, zoals ze op de fundering van een gebouw zetten, een grafplaats decoreren of zelfs muziekinstrumenten eruit.

“Er is gesuggereerd dat deze overblijfselen vergelijkbaar waren met heilige relikwieën”, zegt dr. Tom Booth van het Francis Crick Institute. “Dat ze mythische of legendarische figuren weerspiegelen die lang geleden bestonden en die niemand persoonlijk zou hebben gekend.”

Radiokoolstofdatering suggereert echter anders – naar alle waarschijnlijkheid kenden de mensen die de botten hadden gebruikt waarschijnlijk de persoon waartoe ze ooit behoorden.

“Gemiddeld duurde het een paar generaties, dus ongeveer 60 jaar, dat deze overblijfselen werden bewaard”, zei Booth. “Dit betekent dat de botten waarschijnlijk afkomstig waren van mensen die in de gemeenschap hadden gewoond of werden bewaard onder degenen die de persoon kenden van wie het bot ooit toebehoorde.”

“Het bewijs suggereert dat mensen deze botten cureerden en bewaarden, maar het duurde niet voor honderden of duizenden jaren, maar misschien voor een paar decennia, misschien wel een paar eeuwen.”

Wow je grootouders tot fluitje degraderen…????????

Lees ook:   Verkrachter hoeft cel niet in door 'islamitische opvoeding'

Hoe luguber ben je
Bron

Gerelateerde artikelen

Back to top button