web analytics
11:11 Dubbele getallen

Groen links flink van het pad wil bejaarden opzadelen met daklozen

‘Geef oudere met AOW’tje vergoeding voor dakloze in huis’

Echt ze zijn niet goed bij hun Linkse hoofd!

PLAN GROENLINKS

Mensen die wel een centje extra kunnen gebruiken en woonruimte over hebben, moeten tegen een bescheiden vergoeding iemand zonder huis tijdelijk uit de brand kunnen helpen. Dat wil GroenLinks regelen. Vooral voor ouderen met alleen een AOW-uitkering zou zo’n ‘barmhartigheidsbonus’ verlichting bieden.

Er is nu vooral een tekort aan mensen die iemand in huis willen nemen

Kamerlid Wim-Jan Renkema (GroenLinks)
De laatste jaren zijn duizenden mensen in de daklozenopvang beland, omdat ze plotseling hun huis werden uitgezet na afloop van een tijdelijk contract of een relatiebreuk en in de overspannen woningmarkt niet makkelijk een betaalbaar huis konden vinden. Terwijl die opvang eigenlijk bedoeld is voor daklozen met psychische of verslavingsproblemen.

Aan de andere kant woont ongeveer de helft van alle Nederlanders in een huis waarin meer mensen kunnen verblijven en waarvan de capaciteit dus niet volledig wordt benut. Daarnaast zijn vooral veel ouderen eenzaam en hebben ze lang niet allemaal een riant inkomen.

GroenLinks wil deze mensen bij elkaar brengen, vertelt Kamerlid Wim-Jan Renkema. ,,Er is nu vooral een tekort aan mensen die iemand in huis willen nemen. Door een extra financiële stimulans via de veertig grootste gemeenten te organiseren, kan het aanbod van woningen een flinke impuls krijgen. Ik zal staatssecretaris Blokhuis voorstellen om de invoering van zo’n barmhartigheidsbonus te onderzoeken.”Concreet krijgen mensen die tijdelijk onderdak verlenen aan een economisch dakloze dan een bescheiden bedrag aan huur van de gast binnen, plus een vrijwilligersvergoeding via de gemeente. Die mag van de fiscus in 2019 maximaal 170 euro per maand en 1700 euro per jaar zijn.

Lees ook:   Immunoloog: Pfizer, Moderna vaccins kunnen langdurige chronische ziekten veroorzaken

Met een soortgelijk initiatief wordt al in Amsterdam geëxperimenteerd, vertelt GroenLinks-raadslid Dorrit de Jong. ,,Om te stimuleren dat mensen met een ruime woning iemand tijdelijk in huis nemen, bestaat hier het project ‘Onder de pannen’. Daar staat nog geen vergoeding tegenover, maar dat zou wel een goed idee zijn.”

Renkema komt woensdag bij de bespreking van de zorgbegroting in de Kamer met het voorstel.

https://www.ad.nl/politiek/geef-oudere-met-aow-tje-vergoeding-voor-dakloze-in-huis~adfd732f/

Groen Links… zijn jullie wel goed in de bovenknar?

Een beetje een ouder wordend mens opzadelen met daklozen, vaak mensen met problemen en verslavingen…wie verzint dit onzalige plan????????
Neem ze zelf in huis voor je ze uitwijst naar anderen!

Werkelijk wow,… wat een verstand!!!!!!!! En dat moet meeregeren? OMG…

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button