web analytics
11:11 Dubbele getallen

Enorme buitenaardse eierzakken

Je weet nooit wat je in de diepten van de oceaan kunt vinden. Nooit eerder geziene wezensachtige organismen worden voortdurend ontdekt. Dit keer kwam een ​​duiker die de diepten van een fjord in Orstafjord Noorwegen verkende, een enorme buitenaardse klodder tegen. De video heeft tot nu toe het internet gefascineerd met meer dan 491K views.

Duiker Ronald Raasch met het onderzoeksschip REV Ocean verkende begin oktober de locatie van een WO II-scheepswrak . Toen een groep duikers terugkeerde naar de boot, kwamen Raasch en kapitein Nils Baadnes de klodder ongeveer 55 voet onder het oppervlak tegen. Binnenin bevat het transparante ei duizenden kronkelende baby’s.

Hoewel de onderzoekers de blob identificeerden als een eierzak geproduceerd door een 10-armige inktvis, geeft dat niet aan welke soort het zou kunnen zijn. Alle inktvissen hebben tien armen.

Deze buitenaardse inktviszakken worden zelden gezien, omdat ze worden verondersteld diep in de oceaan te liggen, steeds lager zinkend tot 500 voet. Op deze diepten komen de baby’s uit en beginnen hun leven in de dekking van de duisternis.

Science Alert constateerde dat verschillende inktvissoorten verschillende eierzakken hebben. Wetenschappers vermoeden dat de vrouwelijke inktvis een kleine massa legt die groter wordt.

Er is één soort gezien die het ei met water opblaast.

“Inktvissen die in de Noorse Zee leven die de fjord verbindt, zijn onder meer de Europese vliegende inktvis ( T. sagittatus ) en de veel kleinere Boreo-Atlantische pijlinktvis ( Gonatus fabricii ). Een andere Gonatus- soort, G. onyx , is echter waargenomen dat hij zijn eieren broedt , dus het is mogelijk een minder waarschijnlijke kandidaat.

Lees ook:   Paspoort

Interessant is dat G. onyx ook heeft waargenomen dat zeewater in haar eimassa wordt gepompt om het op te blazen, dus dat kan een nieuwe aanwijzing zijn over hoe de massa’s zo groot worden. ”

Een andere, nog grotere inktviszak werd ontdekt in 2015. National Geographic deelde een video van een 13-voet brede eierzak van een neon-vliegende inktvis. (hierboven afgebeeld)

De gelachtige substantie helpt de eieren te beschermen tegen roofdieren, evenals infecties en bacteriën.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button