23 april 2021

 

Fikse boete voor staatsbosbeheer voor loslopende ree

Fikse boete voor staatsbosbeheer voor loslopend hertje.

#LGLimitlessDesign #Contest Cant wait to see these little guys running around the farm- love his spots
De eigenaar van de loslopende hond die zondagmiddag in het Springendal bij het Twentse Oud Ootmarsum een reebok de dood injoeg, was enorm verbolgen. Hij eist een boete van staatsbosbeheer. Die kan oplopen tot wel 400 euro.

De officier van justitie bepaalt de hoogte van het bedrag op basis van het proces-verbaal dat toezichthouder Roel Korbee van Staatsbosbeheer heeft opgemaakt. Dat deed Korbee nadat hij een gesprek had met de hondenbezitter.

Het ging daarbij om een vakantieganger elders uit het land; hij was met zijn vrouw een weekendje gezellig in Twente. Ze hadden leuk Max de hond meegenomen, moet kunnen en het kon ook! De man meldde zich, nadat op Facebook een foto was verschenen van zijn hond die de 2-jarige reebok achtervolgde, aanviel en hem verscheidene beten toebracht. De herder beet de reebok onder meer in de luchtpijp, waardoor het dier uiteindelijk stikte.

Dierendrama
Volgens Korbee was de man zeer onder de indruk van het dierendrama in het bos. ,,Omdat andere herten ook los liepen, dacht hij dat dit blijkbaar mocht. En dus liet hij zijn  hond ook los.”

Na het doodbijten van het hert, was de baas enorm boos, want wie doet nou zoiets?
Voor staatsbosbeheerder Korbee was daarmee de kous af. Dat wil zeggen: de toezichthouder kondigt wel aan dat Staatsbosbeheer en Landschap Overijssel strenger toezicht zullen houden op loslopende herten in het Springendal. Wie wordt betrapt met een niet aangelijnd hert gaat zonder pardon op de bon. Een bekeuring bedraagt rond de 100 euro.

De eigenaar was zeer woest, zijn hond moest in bad, zat onder het hertenbloed nml. Zijn kleding was verpest, want de hond sprong tegen hem op.
Het hert mochten ze dus niet zelf opeten, dat ging naar het koningshuis natuurlijk.

Waarom laten ze die herten dan loslopen in dat bos, nogal logisch dat mijn hond ze gaat bijten.
Hondebrokken zijn niet alles wat zijn potje schaft zeg maar.
Hij eist een vergoeding voor de shampoo die hij moest gebruiken voor zijn hond en natuurlijk wilde hij zijn Tommy Hilfigerjas vergoed zien.
Ja kom even, zet die beesten achter slot en grendel, zei de eigenaar nog.
Beetje mijn hond verleiden, kunnen ze wel die smerige sletterige hertenbouten! Je kunt zo niet eens meer normaal met je hond in het bos wandelen.
Voor je het weet zit hij achter een hertenslettenboutje aan.

Lees ook:   Hysterische vrouwen

Staatsbosbeheer zal de kosten vergoeden en de herten gaan opsluiten in het grote hertenbos.

Oké dit is fake nieuws!!! Ik geef het toe!
😛

Fikse boete voor eigenaar van hond die ree doodbeet
De eigenaar van de loslopende hond die zondagmiddag in het Springendal bij het Twentse Oud Ootmarsum een reebok de dood injoeg, kan een flinke boete tegemoet zien. Die kan oplopen tot wel 400 euro.

De officier van justitie bepaalt de hoogte van het bedrag op basis van het proces-verbaal dat toezichthouder Roel Korbee van Staatsbosbeheer heeft opgemaakt. Dat deed Korbee nadat hij een gesprek had met de hondenbezitter.

Het ging daarbij om een vakantieganger elders uit het land; hij was met zijn vrouw een weekendje in Twente. De man meldde zich, nadat op Facebook een foto was verschenen van zijn hond die de 2-jarige reebok achtervolgde, aanviel en hem verscheidene beten toebracht. De herder beet de reebok onder meer in de luchtpijp, waardoor het dier uiteindelijk stikte.

Dierendrama
Volgens Korbee was de man zeer onder de indruk van het dierendrama in het bos. ,,Omdat andere honden ook los liepen, dacht hij dat dit mocht. En dus liet hij zijn eigen hond ook los.” Korbee benadrukt dat de hondenbezitter ‘zeer schuldbewust’ was. ,,Hij bagatelliseert het voorval absoluut niet. Integendeel, hij beschouwt het als een goede maar harde leerschool.”

Voor Korbee is daarmee de kous af. Dat wil zeggen: de toezichthouder kondigt wel aan dat Staatsbosbeheer en Landschap Overijssel strenger toezicht zullen houden op loslopende honden in het Springendal. Wie wordt betrapt met een niet aangelijnde hond gaat zonder pardon op de bon. Een bekeuring bedraagt rond de 100 euro.

https://www.ad.nl/binnenland/fikse-boete-voor-eigenaar-van-hond-die-ree-doodbeet~abe1f8b3/

Gerelateerde berichten