Bizar & HumorMaatschappij & Psyche

“HP erkent blokkeren inktpatronen”

“HP erkent blokkeren inktpatronen”

17/09/16 –
Printerfabrikant HP heeft bevestigd dat printers die voorzien zijn van een niet-originele HP-cartridge niet meer werken. Eerder deze week begonnen sommige printers in Nederland ineens dienst te weigeren, nadat HP een softwareupdate had uitgevoerd. Het is niet duidelijk of de problemen zich ook in België voordoen.
Klanten beklaagden zich over de gang van zaken. Volgens de Nederlandse openbare omroep NOS, die de zaak aan het licht bracht, beroept HP zich op “bescherming van innovaties en intellectueel eigendom”. (Ehm er zijn nog meer printerfabrikanten HP?!!!)

Het probleem zit hem in de chips op de printercartridges: als er geen officiële beveiligingschip van HP op zit, werkt de printer niet meer. Dit geldt niet voor alle printers, maar alleen voor bepaalde types. De originele cartridges van HP zijn vaak een stuk duurder dan cartridges die zijn nagevuld of merkloos zijn.

Fabrikanten van printers verdienen hun geld niet met de apparaten zelf, maar vooral met de kostbare inkt. Inktpatronen van 50 milliliter kosten bij HP bijvoorbeeld zo’n 30 euro, ofwel 600 euro per liter. Bij veel huismerken zijn consumenten vaak tientallen procenten goedkoper uit.

https://www.hln.be/hln/nl/4124/Multimedia/article/detail/2876312/2016/09/17/HP-erkent-blokkeren-inktpatronen.dhtml

Geen HP meer kopen dan.
De inkt is absurd duur, tenzij je dit weet te kopen via andere kanalen en dus websites die goedkoper zijn.
Maar over het algemeen is dit absurd natuurlijk.

Dat zou hetzelfde zijn als je een koffiezet-automaat koopt van DE en je doet er geen echte DE koffie in, nou dan mag je er ook geen koffie in zetten!
Ja, doei!

Lees ook:   Kaart spel?

Of bv. Je koopt een wasmachine van Miele en Miele zegt je mag alleen maar waspoeders gebruiken van Persil, want wij werken samen met Persil, je doet er iets anders in en je was wordt niet langer gewassen!?

 

Of je koopt een Mercedes en die wil dat je een bepaald merk olie gebruikt zo niet, doet je auto het niet meer want intellectueel eigendom en bescherming van innovaties, uhuh!

LOL

Ik vind dit onlogisch en absurd.
Veel mensen hebben het al arm en kunnen die dure inkt niet eens meer betalen HP!
FY!
Echt wat een kul dit.
Kinderachtig!

Gerelateerde artikelen

Back to top button