web analytics
11:11 Dubbele getallen

Vrouw ontdekt na jaren dat collega haar biologische moeder is

Meer dan 15 jaar was Jenny Thomas op zoek naar haar biologische moeder. Ze schakelde zelfs een tv-programma in om haar te vinden. Maar dat hoefde niet ver te zoeken: haar moeder was de vrouw met wie ze al jaren samenwerkte.

De vrouw doet haar verhaal in de Amerikaanse krant New York Post. Ze vertelt dat ze al op 4-jarige leeftijd wist dat ze geadopteerd was. Maar veel informatie over haar biologische moeder had de nu 40-jarige vrouw niet. Ze wist wel dat haar moeder uit Rochester, New York kwam. Dezelfde plaats waar zij zelf altijd had gewoond.

Gezichten bestuderen
Jenny betrapte zichzelf er dan ook regelmatig op dat ze de gezichten van langslopende vrouwen bestudeerde, zich afvragend of die onbekende vrouw haar moeder zou kunnen zijn. Maar toen haar zoektocht ook op internet niets had opgeleverd, riep ze na ruim 15 jaar de hulp in van het tv-programma Long Lost Family, dat biologische familieleden bij elkaar wil brengen.

Toen bekend werd wie haar biologische moeder was, was Jenny geschokt. “Ik had al zo lang in zo veel gezichten gekeken, me afvragend of zij mijn moeder konden zijn. Of ze me aankeken omdat ze me herkenden? Maar bij haar had ik me dat nooit afgevraagd. Ik heb nooit een fysieke of emotionele band gevoeld.”
Een foto van Jenny’s biologische moeder, Nita Valdez. (screenshot TLC)

Al tien jaar bekenden
Dat terwijl Jenny en haar biologische moeder Nita Valdez elkaar al tien jaar kenden. Jenny werkte in een ziekenhuis in Rochester, en Nita vervoerde patiënten. Als een patiënt van zijn kamer naar de revalidatieafdeling moest worden gebracht, spraken ze elkaar.

Lees ook:   De vrouw die euthanasie verkoos

“Ze is erg stil en grappig. Ik ben een komiek, dus ze lachte altijd om mijn grapjes. Dat was leuk”, zegt Jenny. “Maar onze relatie bleef altijd professioneel.” Toen de twee elkaar weer zagen nadat ze gehoord hadden dat ze moeder en dochter zijn, was het volgens Jenny ‘erg heftig, surrealistisch’.

Zwanger op haar 17de
Valdez vertelde haar dat ze 17 was toen ze zwanger raakte van Jenny. Ze kreeg geen steun van haar vader, een dominee, en had geen andere keus dan haar kindje af te staan. Jenny is blij dat ze nu weet wie haar biologische moeder is. “Ik wilde weten of het goed met haar ging, of ze gelukkig is”, zegt ze. Of de twee een band aan het opbouwen zijn, is onbekend.

RTL Nieuws
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/opmerkelijk/vrouw-ontdekt-na-jaren-dat-collega-haar-biologische-moeder

Als je het niet verwacht is dat gevoel er dus niet, dat gevoel maak je dus zelf!

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button