web analytics
11:11 Dubbele getallen
Bizar & HumorPolitiek-Elite

De gekke regering in NL

Goede daad

De 36-jarige Danny Swinkels zwierf jarenlang als dakloze op straat. In oktober vorig jaar kwam hij toevallig zijn oppas van vroeger tegen. Jolanda Regterschoot besloot Danny in huis te nemen zodat hij zijn leven weer op orde kon brengen. Maar die goede daad blijkt grote financiële gevolgen te hebben.

Danny mag geen uitkering aanvragen omdat hij bij iemand in huis woont met een inkomen. Tegelijkertijd wordt Jolanda gekort op haar huurtoeslag en alleenstaande oudertoeslag omdat ze met Danny samenwoont. Als ze een uitkering had gehad, was ze daar ook op gekort in verband met de kostendelersnorm.

Spijt

“Ik krijg maandelijks 500 euro minder en ik heb ook nog extra kosten omdat Danny niet mee kan betalen aan het eten of andere huishoudelijke kosten”, vertelt Jolanda.

Ze heeft soms spijt en wil dat Danny weggaat, maar omdat hij geen recht heeft op een uitkering komt hij niet in aanmerking voor een eigen woning. De enige oplossing is aankloppen bij de daklozenopvang. Maar dat is Danny’s grootse angst. “Dan slaap ik weer tussen de junks en moet ik oppassen dat mijn schoenen niet van mijn voeten worden gestolen.”

Lees verder:

https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2058427-mijn-zoon-wordt-financieel-gestraft-terwijl-hij-mij-helpt.html?title=mijn-zoon-wordt-financieel-gestraft-terwijl-hij-mij-helpt

 Neem je overigens asielzoekers in huis krijg je er nog subsidie bij!

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥