web analytics
11:11 Dubbele getallen
Bizar & HumorPolitiek-Elite

Amsterdam wil hoogopgeleide asielzoekers binnenhalen

 photo uhumm.gif
Amsterdam wil hoogopgeleide asielzoekers binnenhalen

De Amsterdamse wethouder Kajsa Ollongren zegt hoogopgeleide migranten naar de hoofdstad te willen halen.

Door ze de mogelijkheid te geven een eigen bedrijf te starten wil de gemeente Amsterdam hoogopgeleide migranten naar de stad lokken.
 photo worshippy.gif

_Oh zij mogen wel een eigen bedrijf opstarten ditmaal zonder toestemming van de gemeente denk ik… 🙂 Logisch!

Kajsa Ollongren (D66), wethouder van Economische Zaken en locoburgemeester van Amsterdam, zegt in een interview met Het Financieel Dagblad dat dit past in het beleid om meer buitenlands talent aan te trekken.
emo photo emo-1.gif

Ollongren denkt dat de migranten die Nederland momenteel binnenkomen kunnen worden gebruikt om het Amsterdamse startupklimaat te verbeteren. ‘Ik ga me actief inzetten om, rekening houdend met wat iemand kan, een aantal van hen de mogelijkheid te bieden hier aan de slag te gaan,’ zegt ze tegen de krant. ‘Het zou fantastisch zijn als daar een paar mooie start-ups uit tevoorschijn komen.’  photo clown.gif

Tel Aviv
Volgens de wethouder kan Amsterdam een voorbeeld nemen aan de Israëlische stad Tel Aviv. Die stad nam in de jaren tachtig en negentig een groot aantal Russisch-Joodse vluchtelingen op, onder wie veel mensen met een technische achtergrond.
Volgens Elsevier
Syp Wynia: ‘Harder en armer: Nederland in het jaar 2025’
Nu barst het volgens Ollongren in Tel Aviv van de techbedrijven. ‘Grof gezegd hebben ze die mensen gewoon bij elkaar gezet met de opdracht iets uit te vinden en er een businessmodel bij te bedenken. Van die keuze plukken ze nu de vruchten.’

Onduidelijk potentieel
Het is onduidelijk wat het precieze opleidingsniveau is van de migranten die momenteel in Nederland asiel aanvragen. VNO-NCW gaat nu samen met de uitzendbranche de kwaliteiten van inkomende migranten in kaart brengen. COA-topman Gerard Bakker zei eerder op vrijdag dat hij ervan overtuigd is dat de instroom van migranten kansen biedt om de samenleving te verrijken.

 photo frusty1.gifEcht wat er toch tegenwoordig werkt bij gemeenten e.d.? Het is triest gesteld met ze.. wtf?

Veel van de asielzoekers zouden uit Syrië komen. Daar gaat een kind gemiddeld 12 jaar naar school, aldus het CIA Factbook. Dat is even lang als in Togo, Botswana en Moldavië. In Nederland krijgt een kind gemiddeld 18 jaar scholing.

https://www.elsevier.nl/Nederland/achtergrond/2015/9/Amsterdam-wil-hoogopgeleide-asielzoekers-binnenhalen-2688700W/

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥