web analytics
11:11 Dubbele getallen

Verbazing over ‘mongool-uitspraak’ Jorritsma

Verbazing over ‘mongool-uitspraak’ Jorritsma

Door: Ruben Koenes
3-6-15 – 13:14
Gemeente Almere: term ’mongool’ was slip of the tongue
Jorritsma op archiefbeeld © anp.
Er heerste woensdagochtend grote verbazing over een uitspraak die Annemarie Jorritsma deed tijdens het VNG-congres. Toen zij over haar favoriete restaurant sprak kwalificeerde zij een verstandelijk beperkte medewerker als ‘een mongool’.

,,Bij tante Truus in Almere kun je heerlijk eten, je krijgt er gratis een mongool bij”, luidde de uitspraak van Jorritsma tijdens het congres, toen ze probeerde uit te leggen dat er mensen met een verstandelijke beperking werken in het restaurant.

Op Twitter zorgde de uitspraak van de burgemeester van Almere voor verontwaardigde reacties. Omroep Flevoland meldt dat een woordvoerder van de gemeente Almere inmiddels heeft gereageerd op het voorval en benadrukt dat Jorritsma juist dol is op de medewerkers van het restaurant. De term ‘mongool’ zou een ‘slip of the tongue’ zijn geweest

https://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4051426/2015/06/03/Verbazing-over-mongool-uitspraak-Jorritsma.dhtml

De VVD heeft het goed bekeken, een gratis werknemer die het syndroom van Down heeft…
Walgelijk hoe men de mensheid misbruikt.
Hoop dat de VVD tot de bedelstaf komt in hun volgende leven, dan weten ze pas wat het is, nu zijn ze nog veel te arrogant.

Lees ook:   IS verkoopt organen van doden en gewonden!!!
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button