25 september 2020

 

Moderne problemen

Wij worden niet op het geboortekaartje genoemd

Beste B,
Mijn vader heeft onlangs in zijn tweede huwelijk een dochter gekregen. Zijn drie overige kinderen (allemaal uit huis en qua leeftijd eind 20/ begin 30) staan niet op het geboortekaartje, terwijl wij wel een goed contact met onze vader en stiefmoeder onderhouden. Is dit wel netjes van hen? Hadden wij hier als kinderen niet bij moeten staan? Wat is gebruikelijk voor het vermelden van oudere (stief)kinderen op geboortekaartjes?

Ongenoemde familieleden

Beste Ongenoemde familieleden,
Een geboortekaartje is geen overlijdensbericht. Bij dat laatste is het gebruikelijk om de hele naaste familie van overledene te vermelden, inclusief ouders, als die nog leven, (half)broers en -zussen en stieffamilie. Op een geboortekaartje staan alleen de ouders en broers en zussen genoemd. Het kerngezin dus, plus eventuele half- of stiefbroers en -zusjes, voor zover die in huis wonen en fulltime of parttime deel uitmaken van het gezin.

U en uw broers of zussen zijn allang het huis uit. Jullie hebben er weliswaar een halfzusje bij gekregen, maar jullie maken geen deel uit van het nieuwe gezinnetje, dus het is niet vreemd en er is ook geen sprake van nalatigheid dat jullie niet op het geboortekaartje of in de geboorteadvertentie in de krant zijn vermeld. De grootouders van uw halfzusje (die net als jullie drieën in haar leven ook een belangrijke rol kunnen spelen) staan daar tenslotte ook niet als medekennisgevers op vermeld.

Bron

Wat een gedoe allemaal 🙂

Lees ook:   Turk verkoopt aan Nederlander op de rommelmarkt

Gerelateerde berichten