21 oktober 2020

 

Zieke telefoontjes met melding dat een dierbare is overleden!

Slachtoffer neptelefoontjes: ‘Je schrikt je toch rot’

In vijf verschillende regio’s kregen bij elkaar tientallen mensen de afgelopen week neppe ‘doodsberichten’ per telefoon. De man die belt zou zich voordoen als een politiemedewerker. De politie Oost-Nederland en de politie Den Haag waarschuwen voor telefoongesprekken waarbij de beller zich voordoet als politiemedewerker.
De politie spreekt van een zieke grap en benadrukt dat slecht nieuws nooit telefonisch wordt gebracht, maar altijd door agenten persoonlijk.

Marian Heijmans uit Nijmegen is een van de slachtoffers: ,,Het was echt heel naar. Toen ik hem doorhad, begon hij me hard uit te lachen.”

De politie Oost-Nederland waarschuwde gistermiddag als eerste voor de ‘doodstelefoontjes’. Later werd duidelijk dat ook burgers in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, midden-Nederland en Noord-Holland de stuipen op het lijf zijn gejaagd.

‘Hij zei dat-ie De Boer heette’
Heijmans kreeg een paar dagen geleden een belletje. ,,Hij belde op mijn werktelefoon. Het was een man, ik dacht met Antilliaans accent. Hij zei dat-ie De Boer heette en van de ‘politie technische recherche’ was. Hij vroeg specifiek naar mijn naam, want ik nam eerst op met de bedrijfsnaam. En toen zei hij: ‘ik heb naar nieuws voor u, uw moeder is overleden’.”

Marian had ‘geluk’, (¿¿¿¿¿) want haar moeder is al in 2009 overleden, dus ze kreeg al argwaan. De beller zei dat hij zich vergist had en dat het om haar vader ging. Die leeft nog wel. Toch voelde Marian nattigheid. Ze vroeg steeds meer naar de identiteit van de beller. ,,Op een gegeven moment begon hij hard te lachen. Je moeder, je moeder, ja, je moeder, riep hij maar,” vertelt Marian. ,,Toen heb ik neergelegd.”

Lees ook:   Samsom en Rutte een serieus team! Toch?

‘Je schrikt je toch rot’
De Nijmeegse ontdekte later dat iemand in de Hema ook was gebeld en volkomen overstuur in tranen naar huis geholpen moest worden omdat zogenaamd geliefden waren overleden. ,,Je schrikt je toch rot. Het is echt een nare grap,” zegt Marian. ,,Maar de bedoeling ervan ontgaat me helemaal. Hij was niet op geld uit of zo.”

De politie Den Haag kreeg de afgelopen dagen tien meldingen binnen. Het is nog niet bekend of één of meerdere mensen achter de telefoontjes zitten. De politie heeft de bellers nog niet weten te traceren.
https://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3869270/2015/02/19/Slachtoffer-neptelefoontjes-Je-schrikt-je-toch-rot.dhtml

Door: Victor Schildkamp
19-2-15 – 20:34

Kneiterziek dit soort mensheid. Opsluiten en de sleutel weggooien…
Flink straffen dus…en dat de politie ”ze” nog niet achterhaald heeft is heel vreemd te noemen…dat kunnen ze toch in een seconde regelen, men kan ook alles nachecken immers via tom tom’s, smartphones, zelfs via smarttv’s?
Dus dit ook vast wel, tenzij men het te druk heeft met niets doen? Of niet wil?

Gerelateerde berichten