web analytics
...
Bizar & Humor

Tandarts vergeet bij operatie de verdoving

Arts vergeet per ongeluk verdoving

YORKSHIRE –
Voor een vrouw uit Yorkshire liep een standaard tandheelkundige ingreep uit op een ware hel; artsen vergaten haar te verdoven…
Dianne Parr meldde zich in het ziekenhuis om twee tanden te laten trekken vanwege abcessen op haar onderkaak. Volgens artsen een routine-ingreep, de vrouw zou ’s avonds weer lekker thuis zijn.
‘Verschrikkelijk’
Niets bleek minder waar. Door een communicatieprobleem tussen de artsen belandde Parr in een levensechte nachtmerrie. De anesthesist ging ervan uit dat de chirurg de vrouw plaatselijk zou verdoven en gaf haar alleen een spierverslapper. De chirurg, aan de andere kant, dacht dat de anesthesist de patiënte volledig had verdoofd. Daarnaast hield niemand de hartslag en bloeddruk van de vrouw in de gaten.
Parr kreeg een middeltje van de anesthesist voor ze de operatiezaal in werd gereden. Ze voelde zich wazig en vrij relaxed, maar wel wakker. En verlamd.
De vrouw voelde álles van de 40 minuten durende operatie; hoe de chirurg om een scalpel vroeg, op haar lijf leunde om goed in haar mond te kunnen kijken en hoe hij aan tanden trok die niet lekker meegaven. Tegenover The Morning vertelt de geschrokken vrouw: “Het was verschrikkelijk. Ik dacht dat ik een hartaanval zou krijgen van de schrik. Ik probeerde hun aandacht te trekken, maar kon me niet bewegen.”
Na 37 minuten, toen de operatie eindelijk achter de rug was, kreeg Parr een middel om de versuffende werking van de eerdere injectie tegen te gaan. “Ik schoot omhoog en schreeuwde dat ik al die tijd wakker was geweest.”
Uit onderzoek van het ziekenhuis blijkt dat de anesthesist nalatig is geweest omdat hij de vrouw alleen een spierverslapper gaf. Parr kreeg een schadevergoeding van omgerekend zo’n 20.000 euro aangeboden, maar neemt daar geen genoegen mee. “Ik dacht dat ik dood zou gaan. Ik ben nog nooit zo bang geweest.”

Lees ook:   Modder na dood Diana

https://www.telegraaf.nl/gezondheid/23148000/__Arts_vergeet_per_ongeluk_verdoving__.html
OMG
Ik zou als ik die vrouw was nog even terug gaan voor een partijtje baltennis met de voet!

Gerelateerde artikelen

Back to top button