06 maart 2021

 

Fransman mag toch met ex-stiefmoeder trouwen

Fransman mag toch met ex-stiefmoeder trouwen
Elisabeth Lorentz en Eric Holder. © afp.
Een Fransman is zaterdag met de ex-vrouw van zijn vader getrouwd. Dat gebeurde na maandenlang juridisch getouwtrek, aldus de BBC.
De bruiloft van de 45-jarige Eric Holder en zijn drie jaar oudere ex-stiefmoeder Elisabeth Lorentz vond plaats in het dorp Dabo, in de buurt van de stad Metz. De ex-echtgenoot van de bruid en de vader van de bruidegom was onder de tientallen gasten.

Lange tijd kregen de twee geen toestemming om te trouwen. Zelfs president François Hollande bemoeide zich met het stel. Hij schreef eerder dit jaar in een brief dat het voorgenomen huwelijk illegaal was.

Franse ouders mogen niet met hun kinderen trouwen, ook al zijn het geadopteerde of aangenomen kinderen. Maar de rechter gaf uiteindelijk toestemming aan het paar om in het echt te treden. Het Openbaar Ministerie was tegen dat besluit, maar ging niet in hoger beroep.
ad.nl

https://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3762236/2014/10/05/Fransman-mag-toch-met-ex-stiefmoeder-trouwen.dhtml

tjah wel apart

 

Lees ook:   Zonder verdoving verstandskiezen laten trekken...(hypnose)

Gerelateerde berichten