web analytics
...
Bizar & HumorPolitiek-Elite

Armoede ziekenfonds

Minister Schippers ziet geen tweedeling
Goedkope polis ‘goede deal’

DEN HAAG –
De introductie van een duurdere en goedkopere zorgpolis vergroot niet de tweedeling in de zorg. Dat zegt minister Edith Schippers (Volksgezondheid) zaterdag in een interview in de Volkskrant over de hervorming van het zorgstelsel. „De verzekeraar probeert voor zijn verzekerden de beste deal te sluiten met een ziekenhuis qua kosten en kwaliteit”, aldus Schippers over de goedkope verzekering, die door de SP al tot ‘armoedepolis’ is omgedoopt. „Als jij die polis neemt, dan vaar je op een goede deal.” De duurdere polis dekt zorg in alle ziekenhuizen.
Minister Schippers (Volksgezondheid)-Hoofd in de wolken/bloemen, alles zo niet Reëel.
 photo flower-power_zps83dc214c.jpg

Schippers vindt verder dat de vakbonden en oppositiepartijen de gevolgen van de bezuinigingen op de thuiszorg, waar tienduizenden werknemers hun baan kwijtraken, overdrijven. „De zorg is geen werkgelegenheidsproject”, zegt Schippers. „Maar er werken 1,3 miljoen mensen in de zorg. Bij de ontslagen in de thuiszorg gaat het om een heel klein percentage daarvan. We moeten zorgen dat de patiënt krijgt wat hij nodig heeft en de thuiszorgmedewerkster elders haar brood kan verdienen.”
Abvakabo FNV vraagt zich af wanneer de minister eens opkomt voor al die ouderen, gehandicapten en zieken die hun zorg verliezen. „Nu lijkt het haar alleen te gaan om geld en de zorgverzekeraars”, zegt voorzitter Corrie van Brenk.

Bron Telegraaf
Foto vrije bewerking AW

Lees ook:   Een pasgeboren reekalfje how cute

Gerelateerde artikelen

Back to top button