27 februari 2021

 

Chef sterft na gifbeet van onthoofde cobra die hij klaarmaakte

Chef sterft na gifbeet van onthoofde cobra die hij klaarmaakte

4

De Chinese chef Peng Fan is op een tragische manier om het leven gekomen. De kok was een gerecht met cobravlees aan het klaarmaken, toen de giftige slang nog een laatste keer uithaalde. In een reflex, want het dier was twintig minuten tevoren onthoofd. De ultieme wraak, zo lijkt het.

In China zijn cobra’s een delicatesse. Peng Fan, uit Foshan in de Zuid-Chinese provincie Guangdong, bereidde een zeldzaam en gegeerd soepgerecht voor met cobravlees. Enkel te verkrijgen in chique restaurants. Fan had de kop van de slang al afgehakt toen hij die twintig minuten later in de vuilbak wou gooien. Op dat moment beet het cobrahoofd hem toch nog in de hand en spoot zo het neurotoxische, vleesdodende gif door de huid van de kok.

Het gif van de slang verlamt het ademhalingssysteem waardoor je kan stikken. Dat gebeurt zelden. Maar de hulpdiensten kwamen te laat voor Peng Fan. Hij was al overleden, nog voor hij het noodzakelijke antigif toegediend kreeg.

Volgens slangenexpert Yang Hong-chang kunnen alle reptielen tot een uur nadat ze van hun ledematen werden ontdaan nog functioneren. “Het is perfect mogelijk dat de slangenkop bleef voortleven en in Pengs hand beet”, stelt hij.  “Er blijft nog altijd een soort van reflex over.”

Pff the revenge of a cobra… damn!
Maar goed wie wil dat nu vreten?
Lees ook:   Waarom we zoveel zorgpremie betalen

Gerelateerde berichten