24 september 2020

 

Veel jongeren met aids

Aantal jonge aidsdoden stijgt tegen trend in

Aids eist wereldwijd steeds minder dodelijke slachtoffers, maar onder jongeren is het aantal fatale besmettingen juist fors toegenomen. Dat signaleert de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in een maandag verschenen rapport.
Jongeren vallen vaak tussen de wal en het schip doordat de gezondheidszorg niet goed op hen is afgestemd. Ze worden minder getest dan volwassenen en vanwege schaamte durven ze vaak geen hulp te zoeken, waarschuwt de VN-organisatie.

Ongeveer 2 miljoen jongeren tussen de 10 en 19 jaar zijn momenteel met het hiv-virus besmet. Het aantal dodelijke besmettingen in deze leeftijdscategorie is volgens cijfers van Unicef zelfs in 10 jaar verdubbeld: van ongeveer 40.000 in 2001 tot meer dan 80.000 in 2011.

Wereldwijd kwamen in 2012 volgens een schatting van de VN in totaal 1,6 miljoen mensen om het leven door de gevolgen van aids. Op het dieptepunt, in 2005, eiste de ziekte jaarlijks zo’n 2,3 miljoen levens.
Aids tast het afweermechanisme aan, waardoor patiënten veel vatbaarder worden voor andere ziekten, zoals longontstekingen of tuberculose.

Aids is ongeneeslijk, maar er zijn de laatste jaren wel steeds betere medicijnen gemaakt die het virus lang kunnen onderdrukken.

https://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3551117/2013/11/25/Aantal-jonge-aidsdoden-stijgt-tegen-trend-in.dhtml

Lees ik dit nu goed?
10 tot 19 jarigen? Pardon?
10 jarigen die aids krijgen door seksualiteit…volgens mij klopt er hier iets niet. 😯

*brr*

Lees ook:   Worlds Worst Breakup Texts!

Gerelateerde berichten