web analytics
11:11 Dubbele getallen
Bizar & Humor

De etalage bruid

La Pascualita or Little Pascuala is a bridal mannequin that has “lived” in a store window in Chihuahua, Mexico for the past 75 years. That is quite a long time for a bridal gown shop to retain a mannequin, but then the dummy has a rather strange history behind it. According to an urban legend, La Pascualita isn’t a dummy at all, but the perfectly preserved corpse of the previous owner’s daughter.

La Pascualita of Little Pascuala is een bruids etalagepop die heeft “geleefd” in een etalage in Chihuahua, Mexico voor de afgelopen 75 jaar. Dat is een behoorlijk lange tijd voor een bruidsjurken winkel om een etalagepop te behouden, maar de pop heeft een nogal vreemde geschiedenis achter de rug. Volgens een urban legend, is La Pascualita  geen etalagepop, maar het perfect bewaard gebleven lijk van de dochter van de vorige eigenaar.

Voor jaren, heeft het verhaal van La Pascualita al veel bezoekers getrokken, waaronder media-persoonlijkheden, uit alle hoeken van Mexico naar Chihuahua. Nu hebben mensen uit Zuid-Amerika, de VS en Europa een bezoek gebracht aan de ”corpse bride” . Mensen duwen hun neus tegen de etalage, staren naar de pop, proberen te achterhalen of ze echt was of niet. Ze worden gevangen door haar betoverende blik en realistisch ogende kenmerken. De meeste mensen zijn er van overtuigd dat ze echt is.

 

La Pascualita werd voor het eerst geïnstalleerd in de etalage op 25 maart in 1930, gekleed in een lente-seizoensgebonden bruidsjurk. Het effect was onmiddellijk bizar. Mensen konden gewoon niet hun blikken losmaken van deze  mannequin, met de glazen ogen, echt haar en blozende teint. Al snel beseften ze dat de paspop erg lijkt op de eigenaar van de winkel op het moment, Pascuala Esparza. Het duurde niet lang voor ze tot de conclusie kwamen dat de etalagepop in feite het gebalsemde lichaam van zijn dochter moest zijn, die onlangs op haar trouwdag was overleden na te zijn gebeten door een zwarte weduwe spin.Naam van de dochter is verloren in de tijd, en ‘La Pascualita’ werd haar naam door de jaren heen.

 

 

 

 

 

La Pascualita: The Corpse Bride in the Window
Natuurlijk moet de gespeculeerde aanwezigheid van een lijk natuurlijk vergezeld gaan met bovennatuurlijke gebeurtenissen. Verschillende vreemde incidenten zijn gemeld rond de etalagebruid. Er wordt gezegd dat een liefdes-zieke Franse goochelaar ’s nachts  zou komen en haar op magische wijze tot leven kon brengen, hij zou haar mee uit nemen naar de stad. Een paar anderen geloven dat haar blik beweegt en hen volgt in de winkel. ’s Nachts wordt ze ook verondersteld om met verschillende posities in de etalage te verschuiven. Deze verhalen zijn best eng, misschien wel het meest van al voor de winkel werknemers, die moeten Pascualita elke dag zien. Degenen die de winkel als laatste moet verlaten zal daar vast niet zo blij mee zijn. Outfits van de etalagepoppen worden twee keer per week achter gesloten gordijnen omgewisseld. Sonia Burciaga, een winkel werknemer zegt: “Elke keer als ik in de buurt Pascualita, beginnen mijn handen te zweten. Haar handen zijn zeer realistisch en ze heeft zelfs spataderen op haar benen. Ik geloof dat ze een echt persoon was. “Nu, een bewijs dat afkomstig is van een persoon die daadwerkelijk de kleren van de mannequin veranderd lijkt erg geloofwaardig. Kon Pascualita echt een 75-jaar-oud lijk zijn?

Maar hoewel de meeste Chihuahua bewoners overtuigd zijn dat La Pacualita eigenlijk een goed bewaard gebleven lijk is, het internet staat vol met uitleg waarom dat onmogelijk waar kan zijn. Het Museum van Hoaxes , bijvoorbeeld, stelt dat “het onmogelijk is om iemand zo te balsemen dat hun vlees perfect wordt bewaard. Om een of andere reden, hebben mensen de neiging om te denken dat het makkelijker is om een lichaam te conserveren dan het werkelijk is “. Zowel Lenin en Mao zijn in principe omgezet naar een staat als rubber, en onder bijzonder gecontroleerde omstandigheden worden zij  bewaard . Het meest wat begrafenisondernemers doen is met het doel van het mooi maken van het lijk zodat zij er goed uitzien tot de begrafenis.

Het blijft een bizar verhaal.

La Pascualita Chihuahua Mexico Related Keywords - La Pascualita Chihuahua Mexico Long Tail Keywords KeywordsKing

 

Mistérios de La Pascualita...Um Manequim ou Cadáver?

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥