20 september 2020

 

Topman brengt ziekenhuis rand faillissement!

Gouden handdruk ziekenhuisbaas

woensdag 4 sep 2013

De topman heeft het ziekenhuis op de rand van een faillissement gebracht

Oud-bestuursvoorzitter Paul Ansems van het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer blijkt toch een gouden handdruk te hebben gekregen. Het gaat om een bedrag van bijna 300.000 euro, meldt het vakblad Medisch Contact.

Onder leiding van Ansems is het ziekenhuis op de rand van de financiële afgrond terechtgekomen. Toen dat in 2011 duidelijk werd, besloten de toezichthouders hem weg te sturen. Ansems was toen een half jaar bestuursvoorzitter.

Overname
In een eerste versie van het jaarverslag over 2011 werd een ander bedrag genoemd. Toen het uiteindelijke verslag eind juni werd gepubliceerd, bleek Ansems zeker 287.000 te hebben meegekregen. Het definitieve verslag liet lang op zich wachten vanwege de financiële problemen van het LangeLand Ziekenhuis.

In juli werd het noodlijdende ziekenhuis overgenomen door de medische staf en zorgorganisatie Vierstroom.
NOS.nl
Hups bezuinigen! ChopChop!

Lees ook:   Alle bejaarden verzamelen aub!

Gerelateerde berichten