...

29 november 2021

 

Weekers: Nederland geen belastingparadijs

Weekers: Nederland geen belastingparadijs

DEN HAAG –
Nederland is geen belastingparadijs. Die conclusie trekt staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) uit een rapport van de Stichting Economisch Onderzoek (SEO) naar belastingontwijking door multinationals via brievenbusfirma’s.

„Waar we natuurlijk wel voor moeten zorgen is dat we onze reputatie hoog houden en ons eigen nest niet bevuilen”, zei Weekers in een reactie op het rapport. Internationale samenwerking is van groot belang voor het aanpakken van belastingontduiking, aldus Weekers.
Hij wijst er op dat het economisch belang van de ruim 12.000 brievenbusfirma’s in Nederland ruim 3 miljard euro is: 2 miljard aan belastinginkomsten en 1 miljard euro aan specifieke financiële dienstverlening. „Dat is significant.”

Die man is zo geloofwaardig hé?

 

Deel & let's open the minds!

Lees ook:   Man die zijn kinderen ombrengt...waarom?

Gerelateerde berichten