23 april 2021

 

‘Topinkomens van bestuurders flink gestegen’

‘Topinkomens van bestuurders flink gestegen’
zaterdag, juni 15, 2013 – 09:07

Amsterdam -De topinkomens van bestuurders zijn, na drie jaar van daling, toch weer flink gestegen.

De stijging hangt samen met de verhoging van het vaste basissalaris van topbestuurders, dat ondanks de crisis met 6 procent opliep naar gemiddeld 512.000 euro. Dat blijkt uit onderzoek van de Volkskrant onder 134 grote bedrijven die daar vandaag over bericht.

De bestuurder met het hoogste inkomen blijkt Bernard Dijkhuizen van Ziggo. Hij mag proberen rond te komen van 15,7 miljoen euro die hij vooral te danken heeft aan een groot aandelenpakket dat hij kreeg bij de beursgang van Ziggo. Op de tweede plaats in de ranglijst staat ASML-topman Eric Meurice, met een jaarinkomen van ruim 11,2 miljoen. Hoogste vrouw in de topverdienerslijst is Nancy McKinstry van uitgeefconcern Wolters Kluwer. Ze staat op de vierde plaats met een inkomen van ruim 6,5 miljoen euro.
https://www.blikopnieuws.nl/bericht/202318/topinkomens-van-bestuurders-flink-gestegen

Lees ook:   Dreams before Dawn

Gerelateerde berichten