18 september 2020

 

Euro geliefd in bedrijfstop

Euro geliefd in bedrijfstop
Telegraaf

Europese topmanagers zijn ondanks de crisis groot voorstander van de euro. 94% van bedrijfsleiders uit heel Europa vindt dat de euro niet mag sneuvelen. Ruim driekwart van de ondervraagde ceo’s, bestuursvoorzitters en managing directors meent dat de euro een boost aan hun business heeft gegeven.
Dat blijkt uit het jaarlijks terugkerende onderzoek ‘Future of Europe’ van accountants- en adviesorganisatie Grant Thornton. Het onderzoek geeft met circa 3.100 zakelijk leiders een beeld van de manier waarop het Europese bedrijfsleven tegen de euro aankijkt.
De meest eurolievende landen zijn Ierland (88%), Duitsland (86%) en Finland (85%). Critici zijn er met name te vinden in Frankrijk en Nederland, waar slechts een kleine meerderheid van de bedrijfsleiders (64%) positief is over de impact van de munt op de economie.
Grexit
De euro mag het dan nog goed doen onder commerciële types, over uitbreiding van de eurozone heerst verdeeldheid. In totaal 39% van de respondenten wil niet dat er méér landen tot de regio toetreden, 17% vindt dat ‘verlieslijdende landen’ uit de euro moeten stappen. In 2012 was een op de vier organisaties (24%) nog voorstander van uittreders. In Nederland is een op de twee leiders in het bedrijfsleven tegen nieuwe toetreders (52%), een op de vijf (22%) is voorstander van een zogenaamde ‘Grexit’. Italië en Griekenland zijn de enige landen binnen de eurozone waar een meerderheid voor uitbreiding is.

Nu als zij iedereen een euroteken voor het inkomen had gezet dan hadden de mensen de euro wel kunnen waarderen, maar nu dus niet.
Mensen moeten rondkomen met de helft met evenveel lasten en kosten als in de guldentijd.
Met zette het euroteken voor alle artikelen, was zo handig voor de winkels immers?
Het bedrijfsleven vaart er wel bij, en maken zich niet druk om voeding welke absurd duur is geworden en bijna onbetaalbaar.
Gevolgen, mensen zullen tzt ongezonder worden omdat ze ongezonder gaan eten.
Kosten zijn voor de zorg.
Als men de fraude in de zorg aanpakt en het geld dat mensen moeten betalen nu voor de zorg, maandelijks gewoon aan de mensen terug gaf!
En dit met terugwerkende kracht.
Kan men weer ietsjes ademhalen!
En misschien gezonder eten en leven, de impact van deze boys is enorm!
Hopelijk kan het ze iets schelen, maar helaas dat zal niet zo zijn!
Zwart geld kan met de invoering van de gulden geen kant meer op dus liever houden ze de euro in ere, maar de burger kan betalen.
Dit onrecht, waar niemand iets aan kan doen, is stuitend!

Lees ook:   Dwangarbeid in onmenselijk Nederland!

 

https://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/21617046/__Euro_geliefd_in_bedrijfstop__.html

Gerelateerde berichten