28 november 2020

 

Kleuters plukken bloemetje: 130 euro boete

Kleuters plukken bloemetje: 130 euro boete
130 REACTIES

2-5-13
Foei, de kinderen Fee en Kick hebben zomaar bloemen geplukt op een veldje in Den Haag. Stadswachten trakteerden oma en opa Bousquet daarom op een fikse bekeuring © Frank Jansen.
Fee (5) en Kick (3) Peters durven nooit meer een bloemetje te plukken. Haagse stadswachten gaven hun oma Merete Bousquet (65) gisteren een boete van 130 euro, omdat ze narcissen plukten op een veldje.
De kinderen waren zich van geen kwaad bewust. Ze stelden een boeketje samen voor hun moeder op een veld in de wijk Segbroek. Die pret was gauw afgelopen, toen twee stadswachten oma aanspraken op hun ‘gedrag’.

‘Ze vroegen of ik wel wist van wie die bloemen zijn,’ vertelt Bousquet aan het AD. ‘Die zijn naar mijn mening van ons allemaal. Ze groeien in de natuur, op een grasveldje zonder hek, nota bene op een plek waar honden mogen plassen en poepen.’

Daarom dacht ze dat de stadswachten een grapje maakten, maar niets bleek minder waar.

Bousquet kreeg een boete van 130 euro, omdat haar kleinkinderen schade hadden toegebracht aan een gemeenteperk. Daar was de zaak niet mee afgedaan. Fee en Kick moesten alle bloemen inleveren, vertelt de Haagse. Een gemeentewoordvoerster kon gisteren nog niet kan reageren.

AD.nl

 

Lees ook:   Schokkend nieuws,....'Kijkers Samsung Smart-tv's waren te bespioneren via camera'

Gerelateerde berichten