web analytics
11:11 Dubbele getallen

De manipulatie,…Voedsel met hopen in de vuilnisbak

 

De manipulatie,…Voedsel met hopen in de vuilnisbak

Betutteling van het kabinet.

DEN HAAG –
Crisis of niet, het voedsel in Nederland belandt nog steeds met hopen in de vuilnisbak. In 2011 is er tussen de 6 en 60 kilo voedsel per hoofd van de bevolking meer verspild dan in 2009, aldus het ministerie van Economische Zaken dinsdagavond.

„De consument is van alle schakels in het voedselproces de grootste verspiller”, concludeert het departement. Maar onder meer de aardappelverwerkende industrie en de bakkerijsector kunnen er ook wat van. Een deel van het verspilde voedsel krijgt een tweede kans als veevoer of wordt tenminste nog gecomposteerd. Maar een ander deel komt gewoon in de verbrandingsinstallaties.
Medio dit jaar komt er een actieplan tegen verspilling van voedsel. Carla Dik-Faber van de ChristenUnie in de Tweede Kamer wil echter al een debat over voedselverspilling, liet ze dinsdag meteen weten. „We moeten nu maatregelen nemen. Het is onbestaanbaar dat hier kilo’s eten per persoon worden weggegooid, terwijl in andere delen van de wereld juist gebrek aan voedsel is.” IK hoop dat zij haar eventuele bedorven voedingsmiddelen lekker zelf op eet.
Het bedrijfsleven komt niet tot daden, klaagt het Kamerlid. „Sinds 2009 wordt er al gepraat, maar de verspilling neemt alleen maar toe. Bedrijven moeten cijfers leveren om gezamenlijk te komen tot vermindering van voedselverspilling van 20 procent in 2015.

Zou die minister nu echt alle vuilnis laten uitpluizen?
Vast en zeker en dan flink klagen over de klagers van de crisis.
Kijk jullie hebben het niet eens zo slecht want kijk eens wat jullie weggooien?
Kijk naar je zelf minister! Wat jullie weggooien naar Brussel, daar zou ook een wet voor moeten komen!

Lees ook:   Maandsalaris: €95.000,-

Lees de reacties maar eens door!@ 🙂
https://www.telegraaf.nl/binnenland/21582387/__Bergen_eten_in_vuilnisbak__.html

Zitten goede tussen

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button