web analytics
11:11 Dubbele getallen
Bizar & HumorWeer

Bizar Sneeuw in Spanje!!!

Bizar!!!!!!!
Sneeuw in Spanje!

Weer sneeuw gevallen in provincie Castellón

CASTELLÓN – De sneeuw is het afgelopen weekend weer terug gekeerd naar het binnenland van de provincie Castellón en andere plaatsen in Spanje. De temperatuurdaling en de regen hebben ervoor gezorgd dat de sneeuwgrens in Castellón rond de 900 meter lag waardoor er meerdere dorpen en wegen zondag bedekt waren met een laag sneeuw.

Zo was de stad Morella bedekt met een laag sneeuw van op sommige plaatsen maar liefst 10 centimeter. De sneeuw zal ook maandag en dinsdag nog kunnen vallen maar daarna zullen de temperaturen weer omhoog gaan waardoor ook de sneeuw zal verdwijnen en de lente weer terug kan komen.

Andere dorpen zoals Ares del Maestrat, Culla, Castellofort, Fredes, Boixar, Coratxar, Barrancas en Viver hadden zondagochtend ook te maken met een laag sneeuw. Deze was ook aanwezig op de regionale wegen waardoor de wegdienst de sneeuwruimers en strooiwagens weer van stal moesten halen.

Op verschillende wegen zoals de N-232 en de A-23 moesten automobilisten de sneeuwkettingen weer tevoorschijn halen aangezien men zonder niet mocht rijden over deze regionale wegen – (Remco Stoffer)

Sneeuwalarm voor de provincie Jaén, Granada en Almería

GRANADA – Nadat zondag ook al sneeuw was gevallen in de provincie Castellón en nabij Ronda, hebben ook de provincies Jaén, Granada en Almería van de Spaanse weerdienst een sneeuwalarm gekregen. Het gele weeralarm, wat inhoudt dat er grote kans is op sneeuw, geldt in principe van maandagochtend tot 15.00 uur.

In Jaén hebben met name de regio’s Cazorla en Segura maar ook de hoofdstad en de hoger gelegen plaatsen eventueel te maken met sneeuwval van tussen de 3 en 7 centimeter.

In de provincie Granada verwacht de Spaanse weerdienst sneeuw in de regio’s Alpujarras, Guadix, Baza en Cuenca del Genil met een sneeuwval van tussen de 3 en 9 centimeter.

In de provincie Almería zou het kunnen gaan sneeuwen in de Valle de Almanzora en Los Vélez, hier zal echer minder sneeuw vallen dan in Granada en Jaén met slechts 2 centimeter.

Zondag viel er ook al sneeuw in de provincie Ronda waar de sneeuw weliswaar niet voor verkeersproblemen zorgde maar wel voor een dunne witte laag op daken en auto’s. het gebeurt niet vaak dat er sneeuw valt tegen het einde van april. Datzelfde gebeurde ook in de provincie Castellón waar de ergste sneeuwval sinds 1995 in april is gevallen – (Remco Stoffer)

 

https://www.spanjevandaag.com/tag/sneeuw/

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥