01 oktober 2020

 

NPO 1,2,3 wtf absurd, wie verzint deze kul?

VPRO weigert naam NPO 1, 2 en 3 te gaan gebruiken

12-3-13 – 16:19
© ANP.
De naamswijziging van de publieke zenders Nederland 1, 2 en 3 naar NPO 1, 2 en 3 is volgens de VPRO slechts een marketingstrategie die inhoudelijk niets voorstelt. De publieke omroep zal de zenders dan ook met de oude namen tot in lengte van dagen blijven noemen in de VPRO Gids. Dit meldde de VPRO dinsdag.

Nederland 1 moet blijven
90% Mee eens (5757)
10% NPO 1 is prima nieuwe naam (616)
Totaal 6373

 

Nederland 1 wordt NPO 1
De oude namen zijn volgens de omroep belangrijk voor de herkenbaarheid van de zenders en zijn daarbij sterk verankerd bij het Nederlands publiek. Volgens de VPRO is het dan ook onverstandig om zomaar een nieuwe naam te geven aan televisie- en radiozenders. ‘Om die namen in de VPRO Gids te veranderen heeft voor de lezer geen enkele nut’, aldus een woordvoerster.

Overigens ziet de VPRO ook voordelen in de naamswijziging. Die is volgens de omroep vooral handig voor internetgebruikers die nu nog aparte websites moeten bezoeken voor eerder uitgezonden televisie- of radioprogramma’s. ‘Een gezamenlijke merknaam werkt dan juist erg goed, omdat je zo via één app of website alles kan vinden’, zo meldde de zegsvrouw.

Jan Slagter, baas van Omroep Max, liet eerder vandaag op Radio 1 weten dat hij de plannen van de NPO ‘niet goed voor het imago’ van de omroep vond. ‘We zijn er al maanden van op de hoogte – het is nu gelekt – maar we waren er omroepbreed op tegen.’

Lees ook:   Sommige mannen vallen op big woman!

Je mag stemmen op de poll

 

POLL Ad.nl

Belachelijk Nederland 1,2,3 klaar…zo kennen we het…NPO slaat nergens op.
Vroeger had je de radio hilversum 1,2,3,4 en dat was ok…ineens moest dat een andere naam…nml

RADIO 1,2,3,4…

WHY? Het klinkt niet…

Geldverspilling muggezeik…name it.

Gerelateerde berichten